[Breaking] Facebook Phones: HTC ChaCha & HTC Salsa

Πριν λίγα λεπτά, η HTC παρουσίασε 2 νέα τηλέφωνα, το HTC ChaCha και το HTC Salsa. Το κύριο χαρακτηριστικό των δύο αυτών συσκευών είναι το πλήκτρο Facebook που, όπως σίγουρα μαντέψατε, δίνουν άμεση πρόσβαση στις σημαντικότερες λειτουργίες του Facebook που έχουν υλοποιηθεί μέσα στο HTC Sense.

Όπως είπε και ο πρόεδρος της Ταϊβανέζικης εταιρίας, στόχος των 2 αυτών νέων τηλεφώνων είναι να προσφέρουν στους χρήστες νέους τρόπους για να ζήσουν την εμπειρία του Facebook. Ακόμα, δήλωσε πως η HTC θέλει τα τηλέφωνα αυτά να απευθύνονται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Με το πάτημα του Facebook πλήκτρου των δύο συσκευών, θα δημιουργείται κάποιο interaction με το Facebook. Για παράδειγμα, θα ανεβαίνει μία φωτογραφία άμεσα, θα post-άρετε στο wall σας το τραγούδι που ακούτε από τα ακουστικά σας, θα κάνετε share το website που είστε online εκείνη την στιγμή μόλις κάνετε κλικ στο Facebook button. Ακόμα, θα αναβοσβήνει ένα φωτάκι για να σας υπενθυμίζει ότι μπορείτε να μοιραστείτε ό,τι κάνετε εκείνη την στιγμή με τους φίλους σας μέσω του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο.

Φυσικά, η σύνδεση των επαφών σας με τον τηλεφωνικό κατάλογο είναι αναπόφευκτη. Έτσι, κάθε φορά που κάνετε μία κλήση, θα βλέπετε το τελευταίο status update του φίλου σας ενώ η συσκευή θα έχει την δυνατότητα να σας ενημερώνει και για το αν πλησιάζουν τα γενέθλια του! Στην προσπάθεια ενσωμάτωσης του Facebook μέσα στα κύρια χαρακτηριστικά των ChaCha και Salsa, τα μηνύματα στο Facebook θα εμφανίζονται ανάμεσα στα mails και στα sms των χρηστών.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο νέων κινητών τηλεφώνων της HTC δεν εντυπωσιάζουν αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως και τα δύο θα εφοδιάζονται με το Android 2.3.3 ενώ η κυκλοφορία τους θα γίνει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011. Προσωπικά, όταν ακούω τον πρόεδρο της εταιρίας να δηλώνει πώς τα ChaCha και Salsa απευθύνονται σε ένα ευρύ αγοραστικό κοινό, δεν μπορώ παρά να πιστέψω ότι η τιμή τους θα είναι χαμηλή..

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.