Το Facebook το γρηγορότερο από τα κοινωνικά δίκτυα

Κατά μέσο όρο οι χρόνοι απόκρισης και η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών των πέντε μεγαλύτερων κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter, LinkedIn, MySpace και YouTube) έχουν αυξηθεί. Γεγονός αρκετά σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό χρηστών. Ωστόσο το Facebook παραμένει το ταχύτερο από αυτά.

Πρόκειται για τον μέσο χρόνο απόκρισης της υπηρεσίας, για το διάστημα από 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, με αυτόν να βρίσκεται στο 1 δευτερόλεπτο σε αντίθεση με το Twitter και το MySpace, που οι αντίστοιχοι χρόνοι είναι 2.93 και 3.61 δευτερόλεπτα. Παρ' όλα αυτά η απόδοση του Twitter έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά 35%.

Πέρα από την ταχύτητα όμως αρκετά σημαντική είναι και η αξιοπιστία κι εκεί φαίνεται πως κερδίζει το LinkedIn. Όσον αφορά την διαθεσιμότητα της υπηρεσίας, αυτή έφτασε το 99.96%, ενώ πιθανότερο ήταν να βρίσκατε "πεσμένα" το Facebook και το Twitter με διαθεσιμότητα 99.76% και 99.74% αντίστοιχα.

[via]

Σημείωση: Χρόνος απόκρισης (response time) στα αλληλεπιδραστικά προγράμματα (πχ ιστοσελίδες) αναφέρεται το χρονικό διάστημα, που μεσολαβεί μεταξύ της ερώτησης του χρήστη και της απάντησης του υπολογιστή.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.