TED Τalks: Τρεις απλοί τρόποι για να μην χάσετε ούτε... ομιλία

Το TED είναι ένα μη κερδοσκοπικό 'εγχείρημα' αφιερωμένο στην αντίληψη οτι οι ιδέες αξίζει να μοιράζονται "Idea Worth Sharing". Ξεκίνησε το 1984 ως διάσκεψη με ανθρώπους από τρεις κόσμους: Τεχνολογία, Διασκέδαση, Σχέδιο (Technology - Entertainment - Design). Από τότε το πεδίο εφαρμογής του είναι ευρύτερο και περιλαμβάνει επιστήμες, τέχνες, πολιτική κλπ. Μαζί με την ετήσια Διάσκεψη TED στο Long Beach της Καλιφόρνια, και το TEDGlobal συνέδριο στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου, το TED περιλαμβάνει το βραβευμένο TEDTalks video site, το Ανοικτό Πρόγραμμα Μετάφρασης των ομιλιών, καθώς και το κοινοτικό πρόγραμμα TEDx.

Για το TED έχουμε γράψει αρκετές φορές , αυτό όμως που δεν έχουμε αναφέρει είναι πως μπορεί κάποιος να εντάξει τα βραβευμένα videos στην καθημερινότητα του με απλό τρόπο! Με άλλα λόγια, πως μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα TED videos.

1. Ο πρώτος τρόπος είναι και αυτός που ακολουθούν οι περισότεροι, είναι ο browser μας, κατευθείαν απο το video site ή απο το ανάλογο κανάλι στο Youtube.

2. Εγγραφόμενοι στο vidcast του TED στο itunes και κατεβάζοντας τα τελευταία videos για το ipod/iphone ή κάποια άλλη συσκευή.

3. Με τον καταπληκτικό desktop player της ομάδας thirteen23.

Ο player χρειάζεται το Silverlight για να δουλέψει, και προσφέρει τρεις κατηγορίες απο τις οποίες επιλέγεται τι θα δείτε.

Η πρώτη κατηγορία είναι "newest releases" (νέες κυκλοφορίες) "popular" (δημοφιλή) και jaw-dropping(θα σας πέσει το σαγόνι).

Φυσικά επιτρέπει και αναζήτηση των videos, η οποία όπως δοκίμασα, δουλέυει άψογα είτε αναζητάτε βάσει ονόματος, είτε βάσει κατηγορίας κλπ.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.