Mobile World Congress(MWC)2010 [Part II]:Mobile OS & Αpplications οι νικητές

mobile-world-congress

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συνέδρια τηλεπικοινωνιών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Βαρκελώνη της Ισπανίας την περασμένη Παρασκευή. Το Mobile World Congress(MWC) 2010 ολοκλήρωσε τις εργασίες του με μεγάλες ειδήσεις, ανακοινώσεις και συνεργασίες.

Περιληπτικά, το Android φαίνεται να είναι ο μεγάλος νικητής μιας και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές δήλωσαν ανοικτά την υποστήριξη τους στο λειτουργικό της Google. Τις εντυπώσεις κέρδισε και η Microsoft με το πολλά υποσχόμενο Windows Mobile 7 Series ενώ οι μεγάλες εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την δυναμική του Apple application Store. Τέλος, άξιο αναφοράς οι ευθεία επίθεση από μεγάλους παρόχους προς την Google και τον τρόπο που διαχειρίζεται την online διαφήμιση. Στην παρούσα ανάρτηση φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπων μεγάλων telecom brands που αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις τάσεις στην  αγορά τηλεπικοινωνιών.

Αν θελήσουμε να δώσουμε επιγραμματικά τίτλο στο MWC θα μπορούσαμε να αναφέρουμε: " Mobile OS και applications. H μάχη μόλις ξεκίνησε."

Για τις ειδήσεις που αφορούν το Mobile World Congress(MWC) μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας.

[Δηλώσεις]:

  • Ιδιαίτερα επιθετικός και καυστικός ήταν  ο πρόεδρος της Orascom Telecom και ιδιοκτήτης της WIND Hellas ο Ναγκίμπ Σαουίρις. Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας τόνισε πως Google και Apple εκμεταλλεύονται τις υποδομές των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για να προωθούν τις υπηρεσίες τους χωρίς την καταβολή σχετικής προμήθειας.  Παράλληλα, ο Σαουίρις αναφέρθηκε και πάλι στην αναγκαιότητα για συγχωνεύσεις μεταξύ των μικρών παρόχων με απώτερο σκοπό της επιβίωση 10 με 12 ομίλων. Άξια αναφοράς η δήλωση του προέδρου της Orascom Telecom που αναφέρει πως οι ημέρες των εύκολων εσόδων από τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων έχουν παρέλθει. Ρεαλιστική και ουσιαστική παρατήρηση.
  • Τα smartphones έχουν αξία μόνο όταν συνοδεύονται από δεδομένα. Ο  CTO της AT&T Wireless, John Donovan, δήλωσε πως οι εταιρίες πρέπει να αναθεωρήσουν το παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης δεδομένων προς τους χρήστες. Οι ανάπτυξη νέων απαιτητικών εφαρμογών (applications ) πρέπει να οδηγήσει τους παρόχους σε πιο ευέλικτους τρόπους για την "μέτρηση" του τρόπου με τον οποίο θα "καταναλωθούν" τα δεδομένα. Κάποιος βλέπει μακριά και σωστά.

[mobile devices]

  • H LG ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να αναπτύξει το δική της λειτουργική πλατφόρμα για smartphones, τουλάχιστον στα επόμενα 3 χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον CEO Skott Ahn οι εταιρείες πρέπει να εστιάζουν σε πράγματα που κάνουν καλά. Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε πως να κινητά της LG θα φέρουν λειτουργικό Android και Windows Mobile 7.

[προϊόντα υπηρεσίες]

  • H κυρίαρχη εταιρεία στην παροχή τηλεπικοινωνιακών λύσεων η  Huawei παρουσίασε την τεχνολογία HSPA+ που οδηγεί σε ταχύτητες download έως 84Mb/s και uplink έως 11Mb/s.
  • H Huawei ανακοίνωσε πρώτο «έξυπνο» κινητό που υποστηρίζει HSPA και Android. Το U8800 αποτελεί το κύριο εκπρόσωπο μιας σειράς νέων συσκευών όπως είναι τα U8100, U8110 και U8300. Τέλος η εταιρεία παρουσίασε το δικό της tablet pc το SmaKit S7 έχει οθόνη 7 ιντσών με ανάλυση 800 x 480.
  • H ελληνική Velti ανακοίνωσε την συνεργασία της σε υπηρεσίες mobile marketing με την Orange που ανήκει στην μητρική εταιρεία France Telecom. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε την νέα πλατφόρμα  mobile marketing την Velti mGage.
  • H Texa Instruments έκανε επίδειξη της νέας πλατφόρμας για smartphones, OMAP 4 , η οποία υποστηρίζει την διασύνδεση μεταξύ προηγμένων smarphones και  MIDs(Mobile Internet Devices).

Τέλος στα πλαίσια του ανακοινώθηκαν οι νικητές των Global Mobile Awards 2010. Δείτε τους νικητές ανά κατηγορία εδώ.

[Mobile World Congress(MWC) σε νούμερα ]

-Η στήλη που εστιάζει στις τηλεπικοινωνιακές εξελίξεις Telecom News, θα επιστρέψει σύντομα αφού το ΜWC μονοπώλησε τις εξελίξεις την περασμένη εβδομάδα.

[image]

Σχολιάστε >
86 σχόλια
|
Κατηγορίες:

86 απαντήσεις στο “Mobile World Congress(MWC)2010 [Part II]:Mobile OS & Αpplications οι νικητές”

  1. [...] το Mobile World Congress (MWC) με την αγορά τηλεπικοινωνιών να συγκλίνει στην άποψη πως το μέλλον ανήκει στα application.... Οι πιθανότητες για την ρεαλιστική στροφή της αγοράς [...]