Ο Steve Jobs παρουσίασε τα νέα iPod touch, classic και nano της Apple

122143-apple_media_event_500

Όπως είχε πει και ο Ανέστης, στο χθεσινό event της η Apple έδωσε κυρίως έμφαση στα iPods, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο Steve Jobs που ανέβηκε στη σκηνή για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας, ανακοινώνοντας ότι έχουν πουληθεί πάνω από 225 εκατομμύρια iPods από όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν το 2001, κατέχοντας το 74% της παγκόσμιας αγοράς των mp3.

apple-ipod-touch-3g

Ας πάμε τώρα στα προϊόντα που παρουσιάστηκαν. Το πρώτο ανανεωμένο μέλος της οικογένειας των iPods είναι το iPod touch, το οποίο πλέον διαθέτει την ίδια πλατφόρμα επεξεργασίας (processing platform) με το iPhone 3GS. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πλέον υποστηρίζει βελτιωμένα γραφικά χρησιμοποιώντας Open GL ES 2.0. Αυτό αφορά και τις δύο νέες εκδόσεις των 32 GB και 64GB, με τιμές $299 και $399 αντιστοίχως, ενώ η προηγούμενη έκδοση των 8GB θα παραμείνει στα $199. Το μόνο αρνητικό με το νέο iPod touch είναι ότι δε φαίνεται να έχει ενσωματωμένη κάμερα, αντίθετα με ότι είχε ακουστεί.

Στη συνέχεια ο Steve ανακοίνωσε την ανανεωμένη έκδοση του iPod classic, με δίσκο 160 GB και τιμή $249. Στο άλλο άκρο του φάσματος βρίσκονται οι εκδόσεις των 2 GB και 4GB που έρχονται σε μαύρο, ασημί, ροζ, πράσινο και μπλε χρώμα, με τιμές $59 και $79 αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και μία έκδοση από ασημένιο αλουμίνιο (polished aluminum) με 4GB μνήμη στα $99.

apple-ipod-nano-video

Τέλος παρουσιάστηκε το iPod nano σε δύο εκδόσεις των 8GB και 16GB. Ο σχεδιασμός του παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος αν εξαιρέσει κάνεις την 2,2 ιντσών οθόνη του και τη κάμερα με το μικρόφωνο που διαθέτει. Η κάμερα του έχει δυνατότητα καταγραφής video με ανάλυση 640 x 480 pixels και 30 FPS. Ακόμη ένα θετικό για το iPod nano είναι ότι μετά από χρόνια η Apple αποφάσισε να ενσωματώσει και δέκτη ραδιοφώνου FM καθώς επίσης και βηματόμετρο (pedometer). Η τιμή του 8GB iPod nano είναι $149 ενώ του 16GB $179.

20090909-radio1

Τέλος παρουσιάστηκε το νέο iTunes με τις καινούργιες του δυνατότητες. Σε συντομία θα αναφέρω τις σημαντικότερες δυνατότητες. iTunes LP: Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να βρίσκουν οποιαδήποτε πληροφορία θέλουν για ένα τραγουδιστή, ένα κομμάτι, στίχους κ.α. Ηome sharing: Μπορείτε να μεταφέρετε μουσική, ταινίες και άλλα από τον έναν υπολογιστή στον άλλο στο σπίτι σας. Genius Mixes: Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας remix.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.