Πρωτοφανής επιστολή διαμαρτυρίας των Vodafone, Cosmote και Wind στο πρωθυπουργό

mobile

Με μια πρωτοφανή επιστολή διαμαρτυρίας οι τρεις «παίκτες» της κινητής τηλεφωνίας εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Η κοινή επιστολή που εστάλη στον Έλληνα πρωθυπουργό είχε την υπογραφή των, Ναγκίμπ Σαουίρις (Αιγύπτιος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της WIND και Tellas), Μισέλ Κομπς, (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vodafone), Γκουίντο Κέρκχοφ (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom και του Δ.Σ. ΟΤΕ).

Η επιστολή εστιάζει στην αδυναμία της κυβέρνησης  να υποστηρίξει τις επενδύσεις του κλάδου(αγγίζουν το 1,3 δις. ευρώ) καθώς και στις πολυετείς καθυστερήσεις(αγγίζουν τους 30 μήνες) για την αδειοδότηση-εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Αν αναλογιστούμε ότι ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί έναν από του πιο ελπιδοφόρους για την ελληνική οικονομία, τότε η επιστολή διαμαρτυρίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ο Γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας(ΕΕΚΤ), Γιώργος Στεφανόπουλος, όπως και στο παρελθόν, τάχθηκε υπέρ της επιστολής αναφέροντας πως με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατον να υλοποιηθούν επενδυτικά προγράμματα για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς.

Ενδεικτικά ο μέσος χρόνος αδειοδότησης μια κεραία στη χώρα μας είναι 2,5 χρόνια(!) όταν στην Ε.Ε. είναι 7 μήνες. Τέλος αναφέρουμε ότι για την αδειοδότηση απαιτείται : γνωμάτευση Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων από τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας, γνωμάτευση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), Εκχώρηση συχνότητας από την ΕΕΤΤ, άδεια κατασκευής κεραίας από την ΕΕΤΤ, έγκριση της αρμόδιας Πολεοδομίας όπως και άλλες γραφειοκρατικές γνωματεύσεις.

[via]&[image]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Πρωτοφανής επιστολή διαμαρτυρίας των Vodafone, Cosmote και Wind στο πρωθυπουργό”

  1. [...] Away.gr Μοιράσου το με: Ρίξτε μία ματιά:HTC Touch Diamond2: Aποκλειστικά σε Wind, Cosmote, Vodafone (!) (0)Roaming: Τέλος στο χαράτσι! (0)Nokia N97: Στην Ελλάδα από αύριο! (0) Tags: Business, DeutscheTelekom, vodafone, Wind, επιστολή, Καραμανλής, κινητή τηλεφωνία, κυβέρνηση [...]