Το Facebook αγόρασε το FriendFeed

facebook-acquires-friendfeed

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές το Facebook, αγόρασε το FriendFeed. Οι 12 υπάλληλοι του τελευταίου θα πάρουν θέσεις στην εταιρία, ενώ και οι ιδρυτές του θα έχουν σημαντικές θέσεις στο Facebook. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια μικρή αγορά, από την στιγμή που οι χρήστες του FriendFeed είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους του Facebook, ακόμα και του Twitter. Ωστόσο αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε αρκετές αλλαγές ως προς το τεχνικό κομμάτι των σελίδων αυτών, άλλα και στο τρόπο που χρησιμοποιούμε τα social networks.

Γιατί όμως να αγοράσει το FriendFeed, την στιγμή που και το Facebook έχει την δική του ανάλογη υπηρεσία (News Feed); Γιατί πολύ απλά το πρώτο είναι πολύ καλύτερο. Είναι κοινό μυστικό ότι η σελίδα του Zuckerberg ζηλεύει την απλότητα του Twitter, που θεωρείται ένα μεγάλο ατού για την διάδοση του, όμως η αλήθεια είναι πως αυτό παραείναι απλό, για αυτό που θέλει το Facebook να είναι. Και το FriendFeed, αποτελεί όχι απλά μια μέση λύση άλλα κάτι πολύ κοντά σε αυτό ακριβώς που θέλουν να κάνουν οι υπεύθυνοι το Facebook.

Έτσι τα καλύτερα στοιχεία του FriendFeed θα τα δούμε σύντομα και στο News Feed, αφού ο μεγάλος αντίπαλος είναι ένας, το Twitter που κατέληξε να είναι αυτή την στιγμή το Α και το Ω του social networking, κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν το Facebook. Όμως πέρα από την δυνατότητα ταχύτατης εξέλιξης και προσθήκης νέων χαρακτηριστικών που είχε το FriendFeed, υπάρχει και κάτι άλλο που θέλει να εκμεταλευτεί το Facebook.

Αυτό δεν είναι άλλο από τους εργαζόμενους του FriendFeed. Όπως είπαμε αυτοί θα έχουν θέσεις και στο Facebook, και πως να διώξεις κάποια άτομα που στο σύνολο τους έχουν περάσει από την Google; Κι όχι μόνο αυτό, άλλα ο συνιδρυτής του FriendFeed, o Paul Buchheit είχε δουλέψει στο στήσιμο... του Gmail! Κάτι που με την σειρά του σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε και μια μικρή αναβάθμιση του messaging system του Facebook, που εδώ που τα λέμε του χρειάζεται μετά την ανάλογη κίνηση στην οποία προχώρησε το MySpace.

Όπως και να 'χει το μέλλον θα δείξει, πως αυτή η εξαγορά θα επηρεάσει τις υπηρεσίες που προσφέρει η δημοφιλής ιστοσελίδα.

[via], [via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Το Facebook αγόρασε το FriendFeed”

  1. [...] άρθραΤο Facebook αγόρασε το FriendFeedΞεκίνησαν οι δοκιμές του Facebook LiteO client της Seesmic μοιάζει [...]

  2. […] είχε κάνει κι άλλες τέτοιες μεταφορές, όπως αυτή του FriendFeed, όμως καμία δεν έφτανε στο μέγεθος του Instagram. 20 […]