Επιπλέον πώληση 5% για τον ΟΤΕ, παραμονή του προέδρου κ. Βουρλούμη και συμμετοχή στο έργο εγκατάστασης Δικτύων Οπτικών Ινών (#4)

ote_deutschetele_ph1

Συνοπτικά οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεχωρίζουν οι εξελίξεις στον ΟΤΕ, το κόστος για την πιστοποίηση των καρτοκινητών και η σταθεροποίηση των βασικών μετόχων στην Forthnet. Καλή ανάγνωση.

  • Ήταν λίγο πριν από τις ευρωεκλογές όταν από την ίδια στήλη σας ενημερώσαμε για την μελλοντική επιπλέον πώληση 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom. Πριν από μερικές μέρες οριστικοποιήθηκαν οι προθέσεις τις κυβέρνησης να πουλήσει το συγκεκριμένο μερίδιο βάζοντας στα κρατικά ταμεία το ποσό των 674 εκατ. Ευρώ. Το ελληνικό δημόσιο ενεργοποιείσε την σχετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η γερμανική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αγοράσει στην προσυμφωνημένη τιμή των 27,5 ευρώ ανά μετοχή. Σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στα 11,63. Το ποσοστό των Γερμανών ανέρχεται πλέον στο 30% και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Χθες πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του ομίλου όπου επιβεβαιώθηκε η ανανέωση της θητείας του προέδρου Παναγιώτη Βουρλούμη μιας και οι Γερμανοί δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα αλλά και τις κινήσεις του Έλληνα manager. Επιπλέον συζητήθηκαν το θέμα της μείωσης του προσωπικού που θα ξεκινήσει από το 2010 και η συμμετοχή στο έργο της εγκατάστασης Δικτύων Οπτικών Ινών (FTTH).
  • Πρόσφατη μελέτη του e-Marketer στην Ιαπωνία έδειξε ότι η διείσδυση του "κινητού" διαδικτύου φθάνει στο 83% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα. Το 72% δέχονται και στέλνουν e-mail μέσω του κινητού και το 21% σερφάρει στο Internet. Η Ιαπωνία μπορεί να αποτελέσει ένα καλό δείγμα για τις παγκόσμιες τάσεις σχετικά με το mobile Internet.
  • Στην Βρετανία, 50 πέννες φόρο καλείται να πληρώσει κάθε ιδιοκτήτης ευρυζωνικής σύνδεσης, με σκοπό την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς. Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο για την μετάβαση της χώρας στην νέα ψηφιακή εποχή.
  • Πολλοί επενδυτές και όχι μόνο γλυκοκοιτάζουν συνεργασία με τους Κυπρίους της Κηφισιάς. Tα εξαιρετικά οικονομικά της Cyta αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης και για τις υπάρχουσες εταιρίες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Οι Κύπριοι ήρθαν για να μείνουν και οι αριθμοί φαίνεται πως τους δικαιώνουν. Παράλληλα η κυπριακή εταιρία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Telecom Egypt για πρόσβαση στο δίκτυο της αιγυπτιακής εταιρίας με σκοπό την μετάδοση δεδομένων σε Ευρώπη και Ασία.
  • Σε 15 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι οι παραγγελίες για την τριετία 2010 - 2012 για την SIEMENS. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρία δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο με 420.000 εργαζομένους.
  • Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική το 90% ενοχλείτε από την δημόσια χρήση κινητών συσκευών.
  • Αν αναζητείται τις προδιαγραφές του μελλοντικού σας κινητού τηλεφώνου μια στάση στο http://www.gsmarena.com/
  • 7 χρόνια έκλεισε η Q και το γιορτάζει με δώρα και προσφορές. Παράλληλα προχωρούν και οι διαδικασίες για την ουσιαστική ενσωμάτωση με την Wind. Με πληροφορίες εκ των έσω εκτιμάται κοντά στον Οκτώβριο.
  • Ο κολοσσός δικτυακών Cisco υπηρεσιών προέβλεψε ότι η κίνηση των IP πακέτων θα πενταπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2013. Δεδομένα και πάλι δεδομένα λοιπόν.
  • Σύμφωνα με έρευνα, η παγκόσμια χρήση SMS, MMS και mobile e-mail προβλέπεται ότι θα αυξηθεί ως το τέλος του 201 3με ετήσιο ρυθμό 6,4%(CAGR).

Προηγούμενες δημοσιεύσεις της στήλης #1 , #2, #3

Σχολιάστε >
28 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.