Η Ιταλική αστυνομία απειλείται από το Skype

Οι εγκληματίες στης Ιταλία χρησμοποιούν όλο και περισσότερο το internet για να κάνουνε τις τηλεφωνικές τους κλήσεις, για να αποφύγουνε τον εντοπισμό τους από τις Ιταλικές αρχές. Σύμφωνα με την Ιταλική αστυνομία, τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, οι έμποροι ναρκωτικών και οι έμποροι λευκής σαρκός χρησιμοποιούνε το Skype για να πιο δύσκολο τον εντοπισμό των κλήσεων τους.

Το σύστημα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί το skype είναι μυστικό και η εταιρεία αρνείται να το μοιραστεί με τις αρχές. Οι ανακριτές και οι αστυνομικοί εδώ και πολύ καιρό παγιδεύουνε τα τηλέφωνα των μελών του οργανωμένου εγκλήματος, για να μπορέσουνε να τους συλλάβουνε, αλλά δυστυχώς το skype τους δημιουργεί προβλήματα. Πριν λίγο καιρό μάλιστα είχανε παγιδεύσει το τηλέφωνο ενός πιθανού εμπόρου κοκαΐνης και τον άκουσαν να λέει στον συνεργό του να μεταπηδήσουνε στο skype προκειμένου να πουν τις λεπτομέρειες για τη μεταφορά 2kg κοκαΐνης.

Θα βοηθήσει άραγε η εταιρεία στη σύλληψη των εγκληματιών;

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Ιταλική αστυνομία απειλείται από το Skype”

  1. [...] in http://www.away.gr:  Η Ιταλική αστυνομία απειλείται από το Skype Tags: 9-topics, android, celebrity, facebook, gadgets, games, greece, italy police, lifestyle, [...]