Η Apple θεωρεί το Jailbreak παράνομο

Το να περάσετε JailBreak σε ένα iPhone κατά την Apple αποτελεί παραβίαση του copyright και του DMCA, σύμφωνα με τα σχόλια που έγιναν στο Copyright Office τμήμα του 2009 DMCA triennial rulemaking. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη νομική θέση που πείρε η Apple απέναντι στο Jailbreak. Το iPhone της Apple αυτή τη στιγμή είναι το πιο δημοφιλές κινητό τηλέφωνο στην Αμερική, αλλά έχει σχεδιαστεί με περιορισμούς που αποτρέπουν του κατόχους του να τρέχουν εφαρμογές που δε διατίθενται από iTunes App Store. Παιρνόνας το Jailbreak όμως ελευθέρωνεται το iPhone από αυτήν την "φυλακή" (αυτό δηλώνει και το όνομα jailbreak) και μπορείτε να περάσετε ότι εφαρμογή.

Το EFF ζήτησε από το Copyright office της Apple να κάνει μία εξαίρεση για τους κατόχους iPhone που θέλουν να περάσουν εφαρμογές δικές τους, όμως η Apple απάντησε ότι περνόντας το Jailbreak, χρησιμοποιούνται τροποποιημένες εκδόσεις του bootloader και του λειτουργικό συστήματος του κινητού (που όντως ισχύει), πράγμα που μπορεί να επηρεάσει την λειτουργικότητα του κινητού. Τι να πω, κατά τη γνώμη μου, το iPhone είναι ένα κινητο, δηλαδή αγοράζεις της συσκευεί και δε σου επιβάλει κανένας τι OS θα έχει, όπως και με τους υπολογιστές. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι κινήσεις θα κάνει η Apple ενάντια του jailbreak.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Apple θεωρεί το Jailbreak παράνομο”

  1. Ο/Η jim_hellas λέει:

    Κατά την άποψή μου η Apple κινείται στα ίδια (αν όχι πιο στενά) όρια που έθεσε η Microsoft στην αγορά. Προσπαθεί να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο κλειστή την αγορά των προϊόντων της, έχοντας δημιουργήσει έναν δεύτερο, παράλληλο κόσμο στην αγορά των υπολογιστών: την χώρα των Mac. Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει χώρος (ή δεν ενθαρρύνεται να υπάρχει χώρος) για οτιδήποτε άλλο πέραν των όσων μας προσφέρει η μαμά Apple.

    Πιστεύω πως αν δεν αλλάξει τακτική και δεν προσπαθήσει να ελευθερώσει την αγορά των προϊόντων της, κάνοντάς τα πιο ανοιχτά, δυστυχώς θα καταλήξει μια δεύτερη Microsoft... :-/