Το Twitter έγινε στόχος των hackers

Όπως φαίνεται το Twitter έχει γίνει στόχος των hackers. Το πρώτο χτύπημα έγινε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπου ανυποψίαστοι χρήστες του Twitter έπεσαν θύματα phishing attack (το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και χρήστες του Facebook). Το δεύτερο χτύπημα που δέχτηκε το Twitter όμως ήταν αρκετά πιο σοβαρό. Hacker κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα εσωτερικά εργαλεία του admin panel και στη συνέχεια άρχισε να στέλνει κοροϊδευτικά και υβριστικά μηνύματα μέσω τρίτων λογαριασμών (π.χ. στο Twitter account του Fox News δημοσιεύτηκε αυτό "Breaking: Bill O Riley is gay"). Πιο συγκεκριμένα ο hacker απέκτησε πρόσβαση σε 33 "high profile accounts". Μερικά από τα Twitter account που δέχτηκαν την επίθεση άνηκαν σε πρόσωπα όπως τον εκλεγμένο πλέον πρόεδρο των Η.Π.Α Barack Obama, τον Bill O'Reilly, την Britney Spears κ.α. Όπως ήταν φυσικό, αρκετοί χρήστες τα ‘χασαν με τα μηνύματα που λαμβάνανε, αλλά στην συνέχεια ήρθε η εξήγηση από την ομάδα του Twitter.

This morning we discovered 33 Twitter accounts had been "hacked" including prominent Twitter-ers like Rick Sanchez and Barack Obama (who has not been Twittering since becoming the president elect due to transition issues). We immediately locked down the accounts and investigated the issue. Rick, Barack, and others are now back in control of their accounts.

What Happened?

The issue with these 33 accounts is different from the Phishing scam aimed at Twitter users this weekend. These accounts were compromised by an individual who hacked into some of the tools our support team uses to help people do things like edit the email address associated with their Twitter account when they can't remember or get stuck. We considered this a very serious breach of security and immediately took the support tools offline. We'll put them back only when they're safe and secure.

Μπορεί αρκετοί να βρήκαν αστεία τα μηνύματα που πήρανε από τους διάφορους celebrities, αλλά το συμβάν δεν ήταν για γέλια, πόσο μάλλον για τους υπεύθυνους της υπηρεσίας, μιας και αυτή η επίθεση αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα για το Twitter. Πάντως το μήνυμα το πήραν οι διαχειριστές του Twitter και είναι ξεκάθαρο "αν θέλουν το Twitter να μπει στη "ζώνη υψηλής τηλεθέασης" θα πρέπει να δουλέψουν και άλλο και να είναι πιο προσεχτικοί. Πάντως για μένα το Twitter παραμένει ένα πολύ καλό, έξυπνο και εύχρηστο social network, καθώς με βοηθάει αρκετά στο να μένω ενήμερος για θέματα της επικαιρότητας και για το τι κάνουν οι φίλοι μου. Εξάλλου δε πρέπει να ξεχνάμε ότι το Twitter υπήρξε ένα πολύ καλό μέσο πληροφόρησης του κόσμου για τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έγιναν στην Βομβάη και για τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Το Twitter έγινε στόχος των hackers”

  1. Φυσιολογική εξέλιξη για ένα community driven site. Άσχετα με το αν θα την πάθεις απο spammers ή απο την συνήθεια των χρηστών να χρησιμοποιούν απλά passwords αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πάντα. Ευτυχώς στο twitter ασχολούνται πολύ σοβαρά με τέτοια θέματα, οπότε δέν νομίζω να πέσει ποτέ η ποιότητα του site απο τέτοια προβλήματα.

  2. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    Σωστά αυτά που λες Νίκο, όμως εφόσον ο hacker είχε αποκτήσει πρόσβαση στα εργαλεία του admin panel μάλλον θα ήταν λάθος των developers του Twitter, εκτός και αν είχε scammarei το account απο κανέναν admin και δε το λένε :p. Πάντως η ανταπόκριση τους ήταν άμεση και αυτό είναι που έχει σημασία :)