Σφραγισμένα Χείλη (The Reader)

Από αυτή την εβδομάδα κάνουμε μια μικρή αλλαγή στην ενότητα του κινηματογράφου και θα σας παρουσιάζουμε δύο ταινίες κάθε Δευτέρα, λίγες μέρες πριν βγούνε στις ελληνικές αίθουσες, ώστε να έχετε ένα σημαντικό περιθώριο να αποφασίσετε πριν την εβδομαδιαία σας κινηματογραφική εξόρμηση! Από τις καλύτερες ταινίες αυτή της εβδομάδας το The Reader, διαδραματίζεται στην μεταπολεμική Γερμανία. Εκεί, ο 15χρονος Michael Berg ύστερα από μια κρίση ίκτερου δέχεται τη βοήθεια της τριανταπεντάχρονης Hanna. Ο Michael αφού αναρρώνει πηγαίνει σπίτι της για να την ευχαριστήσει. Σιγά σιγά μεταξύ τους αναπτύσσονται έντονα συναισθήματα και ξεκινούν μια παθιασμένη και μυστική σχέση που φαίνεται να είναι τέλεια. Μια μέρα όμως η Hanna ξαφνικά και απροσδόκητα εξαφανίζεται από τη ζωή του Michael αφήνοντάς τον συντετριμμένο.

Η ιστορία στη συνέχεια μεταφέρεται 8 χρόνια μετά. Ο Michael είναι πλέον φοιτητής νομικής και παρακολουθεί τις δίκες κατά των Ναζί. Εκεί, συναντά ξανά τη Hanna καθισμένη όμως στη θέση των κατηγορουμένων καθώς κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου. Καθώς αποκαλύπτεται το παρελθόν της, ο Michael έρχεται αντιμέτωπος με ένα μυστικό που θα επηρεάσει τις ζωές και των δυο για πάντα και αντιλαμβάνεται πόσο λίγο ήξερε τελικά τη γυναίκα που τον σημάδεψε στην εφηβική του ηλικία αλλά και σε όλη του τη ζωή. Πρόκειται για μια ιστορία αλήθειας και συμφιλίωσης καθώς και για το πως η μια γενιά έρχεται αντιμέτωπη με τα εγκλήματα της προηγούμενης, όταν μάλιστα αυτά έχουν γίνει από αγαπημένα πρόσωπα.
Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Μπέρναντ Σλίνκ "Διαβάζοντας στη Χάνα"(εκδ.Κριτική). Για το συγκεκριμένο βιβλίο είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για να το μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη και οι Άντονι Μινγκέλα και Σίντνει Πόλακ από το 1996. Τελικά, συμμετείχαν και αυτοί στην ταινία ως παραγωγοί αλλά δυστυχώς και οι δυο απεβίωσαν πριν την δουν ολοκληρωμένη. Την ταινία σκηνοθετεί ο Stephen Daldry (The Hours) και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Kate Winstlet και Ralph Fiennes. Η ταινία είναι ήδη υποψήφια για 4 Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και Β' γυναικείου ρόλου για την Kate Winstlet,η οποία ομολογουμένως είναι εκπληκτική. Πρόκειται για μια ταινία την οποία σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε τόσο για την ιστορία όσο και για τις εκπληκτικές ερμηνείες των μεγαλών ηθοποιών που συμμετέχουν.

Η ταινία είναι ήδη υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου για την Kate Winslet, Σεναρίου (David Hare) και Σκηνοθεσίας (Stephen Daldry). Πρωταγωνιστούν οι Kate Winslet, Ralph Fiennes, David Kross, Jeanette Hain, Susanne Lothar, Alissa Wilms, και Florian Bartholomäi. H φωτογραφία από την πρεμιέρα της ταινίας.


[via]

Σχολιάστε >
95 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.