Οι Ομιλητές Του TEDx Thessaloniki 2015

tedxthessaloniki-2015-fb-cover

Το TEDxThessaloniki 2015 πλησιάζει. Το θέμα του όπως γνωρίζουμε “Bridging Spaces” ή αλλιώς “Γεφυρώνοντας Τόπους” και οι 13 ομιλητές και 4 performers του event θα επιχειρήσουν να αναζητήσουν γέφυρες ανάμεσα στην επιστήμη και την καθημερινή ζωή, το παρόν και το παρελθόν, την υψηλή τεχνολογία και την παιδική αθωότητα, τις μητροπόλεις του πλανήτη και τις πιο απομονωμένες περιοχές του χάρτη, την κρατική εξουσία και τον πολίτη. Ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε πιο αναλυτικά όλους αυτούς που ανέβουν στο γνωστό πλέον κόκκινο χαλί ενός TEDx.

Penelope Stavropoulou

penelope-stavropoulou

Πώς γεφυρώνεις το κενό που αφήνει στη ζωή σου μια εξάρτηση; Πώς κλείνεις την πληγή και συνεχίζεις την πορεία σου πέρα από τις μέρες που το αλκοόλ αποφάσιζε για σένα; Η ηθοποιός Πηνελόπη Σταυροπούλου έρχεται στη σκηνή του TEDxThessaloniki για να μας δείξει τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να δεις κατάματα τις χειρότερες πτυχές του εαυτού σου, να γιατρέψεις τις πληγές σου και να ρίξεις γέφυρα ξανά προς την αυτοκυριαρχία σου συνεχίζοντας τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Theodosios Sapounidis

theodosios-sapounidis

Ίσως να γνωρίζεις τον Θεοδόσιο Σαπουνίδη μέσα από αυτό που έχει δημιουργήσει αυτός και η ομάδα του, το CubesCoding. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που στοχεύει στο να διδάξει στα παιδιά τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και της συγγραφής κώδικα με παιχνιώδη τρόπο. Μάλιστα χάρη σε αυτό η ομάδα του έχει διακριθεί σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς (νικητήρια πρόταση στο Open Education Challenge και δεύτερο βραβείο στα The Neo Ubimedia MindTrek Awards 2014).

Isaac Holeman

isaac-holeman

Ο Ισαάκ Χόλμαν είναι σχεδιαστής-ερευνητής που αγωνίζεται για δικαιοσύνη στην παγκόσμια υγεία. Ως εθνογράφος και συνιδρυτής του κοινωνικού οργανισμού Medic Mobile, στόχος του είναι να δει την πραγματικότητα μέσα από τα μάτια των φτωχών και περιθωριοποιημένων ώστε να προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις. Στις 23 Μαΐου θα μοιραστεί με το κοινό του Thessaloniki μερικές από τις εμπειρίες του

Philippa Young

philippa-young

Η Philippa Young κάνει αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το φετινό TEDxThessaloniki: γεφυρώνει την απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους και τις καταστάσεις μακριά από το επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής και όλους εμάς που θέλουμε να γνωρίσουμε περισσότερα για κάθε πτυχή της ανθρώπινης φύσης απ' άκρη σ' άκρη στον πλανήτη. Αυτό το πετυχαίνει μέσα από την ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής “What Took You So Long” στην οποία είναι συνιδρύτρια.

Melissa Fleming

melissa-fleming

Η Melissa Fleming, επικεφαλής επικοινωνιών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), έρχεται στο TEDxThessaloniki‬ για να προσπαθήσει να γεφυρώσει με όσα θα μοιραστεί μαζί μας την τεράστια απόσταση ανάμεσα σε μια καθημερινότητα χωρίς διωγμούς και τις ζωές ανθρώπων που κάθε τους μέρα μπορεί και να είναι η τελευταία και πάντως ποτέ δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Την ομιλία της στο TEDGlobal 2014 “Let’s help refugees thrive, not just survive”, έχουν παρακολουθήσει πάνω από 700.000 άνθρωποι παγκοσμίως.

Harry Cliff

harry-cliff

Ο Harry Cliff είναι ένας από τους επιστήμονες που εργάζονται στο μεγαλύτερο πείραμα που διεξάγεται αυτή τη στιφμή στην υφήλιο, στον μεγάλο επιταγχυτή ανδρονίων στο CERN. Στις 23 Μαΐου από τη σκηνή του ‪TEDxThessaloniki ο Harry θα επιχειρήσει να φτιάξει μια γέφυρα που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε λίγο πιο κοντά στα μυστικά της ύλης, της ζωής και του σύμπαντος.

Danese Cooper

danese-cooper

Η Danese Cooper είναι μια γυναίκα-πρωτοπόρος σε ένα αίτημα από τα πιο κομβικά της εποχής μας: την κοινωνική δικαιοσύνη στο πεδίο της πρόσβασης σε ψηφιακές τεχνολογίες. Στις 23 Μαΐου‬ έρχεται για να αποδείξει ότι το μέλλον της πληροφορικής και της ψηφιακής οικονομίας βρίσκεται ακριβώς στην ελευθερία του ανοιχτού λογισμικού και την ευκολία πρόσβασης κάθε ανθρώπου με τα ελάχιστα δυνατά μέσα στα εργαλεία και τις εφαρμογές του διαδικτύου.

T!NG

t!ng

To Playback Theatre αποτελεί μια ιδιότυπη μορφή αλληλεπιδραστικής θεατρικής πράξης, όπου η παράσταση συνδημιουργείται αυτοσχεδιαστικά και άμεσα από θεατές και ηθοποιούς. Δε μοιάζει με το συνηθισμένο θέατρο όπου παίζεται κάποιο συγκεκριμένο έργο. Σε αυτό θα μας μοιήσει η ομάδα T!NG το Σάββατο 23 Μαΐου.

Jerome Kaluta

jerome-kaluta

Ο Jerome Kaluta έρχεται στο TEDxThessaloniki για να μας μιλήσει για όλη αυτή τη φιλοσοφία γεφυρώματος διαφορετικών στοιχείων που χαρακτηρίζει τη μουσική του αλλά και την ίδια τη στάση ζωής του. Την ίδια στιγμή στοχεύει στο να μας ταξιδέψει στα urban soul μονοπάτια των τραγουδιών του.

ΕΚΜΕΚ

ekmek

Όσοι έχουμε νυχτοπερπατήσει στα στενά του Θεσσαλονικιότικου κέντρου, στο λιμάνι ή στην Σοφούλη έχουμε με μαθηματική ακρίβεια βρεθεί σε κάποιο live των EKMEK και, επομένως, ξέρουμε το ρυθμό που εγγυημένα θα φέρουν μαζί τους στη σκηνή του Βασιλικού. Συνεχίζοντας μια σταθερή πορεία που γεφυρώνει τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής μουσικής παραγωγής, από τα παραδοσιακά τραγούδια μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, έχουν γίνει συνώνυμο του γνήσιου party spirit και αυτό ακριβώς θα μας δώσουν.

Alexis Pantazis

alexis-pantazis

Ο Αλέξης Πανταζής είναι συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Direct, μιας startup με έδρα την Αθήνα που δημιουργήθηκε με στόχο να αλλάξει το ελληνικό τοπίο στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών εταρειών. Μέσα από την ομιλία του στο TEDxThessaloniki 2015 θα μας αποδείξει πως με συστηματική δουλειά και μελετημένες κινήσεις είναι όλα δυνατά ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Nikos Dedes

nikos-dedes

Ο Νίκος Δέδες έχει κάνει σκοπό ζωής να καταρρίψει τους μύθους γύρω από το HIV και να δώσει ίσες ευκαιρίες και ποιότητα ζωής σε πάσχοντες και φορείς όπως απολαμβάνει κάθε άλλος πολίτης. Με δράση που εκτείνεται σε πανελλαδικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, ανεβαίνει στη σκηνή του Βασιλικού στις 23 Μαΐου για να μας βοηθήσει να γεφυρώσουμε την απόσταση ανάμεσα στις προκαταλήψεις και την πραγματικότητα γύρω από το AIDS σε μια προσπάθεια αρμονικής συνεργασίας και συντονισμένης δράσης κατά του ιού μέχρι την οριστική εξάλειψή του.

High Society

high-society

Οι High Society είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που ασχολούνταθ με τα ακροβατικά ξυλοπόδαρα και το θέατρο δρόμου. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης που θα απολαύσουμε συναντιούνται για πρώτη φορά αποκλειστικά κάτω από τη στέγη του TEDxThessaloniki, με στόχο να πλημμυρίσουν με θέαμα και χρώματα τη σκηνή του Βασιλικού.

Nikkos J. Frangos

nikkos-frangkos

Αθεράπευτος οραματιστής, ο Nikkos J. Frangos είναι επιχειρηματίας, επενδυτής και παραγωγός ταινιών και ντοκιμαντέρ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του θα ακούσουμε την ιστορία και τις ιδέες ενός ανθρώπου τόσο πολυσχιδή που μπορεί να γίνει γέφυρα για να μας ταξιδέψει από το Βασιλικό θέατρο σε όλο τον κόσμο.

Cassandra Stavrou

cassandra-stavrou

Η Cassandra Stavrou είναι η ολοζώντανη απόδειξη ότι “η συνταγή της επιτυχίας” δεν είναι μια αφηρημένη και αόριστη έννοια. Η δική της ιστορία επιτυχίας βασίστηκε σε κάτι πολύ απλό: τραγανά, πεντανόστιμα, υγιεινά popcorn, αφού είναι συνιδρύτρια του Propercorn, μιας εταιρείας με έδρα το Λονδίνο που θεωρείται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον χώρο των snacks στην Ευρώπη.

Amy Robinson

amy-robinson

Η Amy Robinson είναι κορυφαία νευροεπιστήμονας που εργάζεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή και ταυτόχρονα επιστημονικά χρήσιμα παιχνίδια αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, το EyeWire. Το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε με στόχο να καταγράψει και να κατανοήσει καλύτερα τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Είναι στη φετινή λίστα του Forbes των “30 under 30”, έχει ήδη μιλήσει σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο, γράφει για το Scientific American και, ταυτόχρονα, είναι μια χαμογελαστή και επικοινωνιακά χαρισματική νέα γυναίκα.

Anastassia Tsoukala

anastassia-tsoukala2

Η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά ασχολείται εδώ και πολύ καιρό με την σχέση ανάμεσα στον πολίτη και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κρατικής εξουσίας, ιδιαίτερα με την ελληνική διάσταση του στα χρόνια από το 2010 μέχρι και σήμερα. Πάνω από τη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου θα μας δώσει μια ομιλία που θα συζητηθεί, θα προκαλέσει και θα προβληματίσει.

Σχολιάστε >
51 σχόλια
|
Κατηγορίες:

51 απαντήσεις στο “Οι Ομιλητές Του TEDx Thessaloniki 2015”

 1. Ο/Η Didier Drogba λέει:

  Wow because this is great job! Congrats and keep it up

 2. Ο/Η Fabio Cannavaro λέει:

  Great looking web site. Presume you did a bunch of your ownyour very own coding

 3. Ο/Η corburt erilio λέει:

  Great weblog right here! Additionally your website so much up very fast! What web host are you using? Can I get your associate hyperlink for your host? I want my site loaded up as fast as yours lol

 4. Ο/Η corburt erilio λέει:

  What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & aid other users like its helped me. Good job.

 5. Ο/Η corburt erilio λέει:

  Dead pent written content, Really enjoyed looking through.

 6. Ο/Η Maxo Nicara λέει:

  I believe this web site has some really wonderful info for everyone : D.

 7. Ο/Η Maxo Nicara λέει:

  Wish I’d thought of this. Am in the field, but I procrastinate alot and haven’t written as much as I’d like. Thanks.

 8. Ο/Η Business broker IT λέει:

  An investment banking firm focused on providing strategic advice and transaction services to owners of middle-market companies. Chicago Business Brokers.

 9. Ο/Η Pedi Couture λέει:

  Nice post.Very useful info specifically the last part :) Thank you and good luck.

 10. Ο/Η traghetti per la sardegna λέει:

  you may have an ideal blog here! would you prefer to make some invite posts on my blog?

 11. Ο/Η Mori Noxia λέει:

  Thanks for discussing the issues and covering them in a well written format.

 12. Thanks For This Blog, was added to my bookmarks.

 13. Ο/Η SEO Hero Robot's Facebook λέει:

  Beneficial Blog! I had been simply just debating that there are plenty of screwy results at this issue you now purely replaced my personal belief. Thank you an excellent write-up.

 14. Ο/Η Wix Tools Google Plus λέει:

  Abnormal this put up is totaly unrelated to what I was searching google for, but it surely used to be listed at the first page. I suppose your doing one thing proper if Google likes you adequate to place you at the first page of a non similar search.

 15. Ο/Η alfonso gallo norristown λέει:

  Simply want to say your article is as amazing. The clarity in your post is just great and i can assume you're an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

 16. Ο/Η flower love funeral flowers λέει:

  I imagine so. Very good stuff, I agree totally.

 17. Ο/Η Articles λέει:

  Nice Post. It's really a very good article. I noticed all your important points. Thanks.

 18. Ο/Η corburt erilio λέει:

  I was very pleased to find this web-site.I wished to thanks to your time for this excellent learn!! I positively having fun with each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 19. Ο/Η can you patent an idea λέει:

  I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it'll improve the value of my site :)

 20. Ο/Η how do I get a patent λέει:

  It is truly a nice and useful piece of information. I¦m satisfied that you simply shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 21. Ο/Η Green Pastures Fish Oil λέει:

  Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 22. Ο/Η Fish Oil λέει:

  Hello, Neat post. There's an issue along with your web site in web explorer, could check this?K IE nonetheless is the market chief and a good element of other people will miss your magnificent writing because of this problem.

 23. Ο/Η Blog Express λέει:

  I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend :)

 24. Ο/Η Travel Knowledge λέει:

  Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 25. Ο/Η ruby engagement ring λέει:

  I think this website holds very superb written subject matter content.

 26. Ο/Η ruby jewelry λέει:

  Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an email.

 27. Ο/Η discount ruby ring λέει:

  I want reading and I think this website got some really utilitarian stuff on it! .

 28. Ο/Η ruby engagement ring λέει:

  whoah this weblog is excellent i love reading your posts. Keep up the great paintings! You recognize, lots of people are looking around for this information, you can help them greatly.

 29. Ο/Η Christ Gospel Church Cult λέει:

  Hi my family member! I want to say that this article is amazing, great written and include approximately all important infos. I'd like to see more posts like this .

 30. Ο/Η plumbing victoria λέει:

  Im impressed. I dont think Ive met anyone who knows as much about this subject as you do. Youre truly well informed and very intelligent. You wrote something that people could understand and made the subject intriguing for everyone. Really, great blog youve got here.

 31. Ο/Η latest news today λέει:

  Respect to article author, some wonderful entropy.

 32. Ο/Η news headlines today λέει:

  It’s really a cool and helpful piece of information. I’m glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 33. Ο/Η Laundry Soap Fundraising λέει:

  Absolutely indited subject material, thanks for entropy.

 34. Ο/Η Laundry Soap Fundraising λέει:

  Utterly indited articles, Really enjoyed looking at.

 35. Ο/Η wypo¿yczalnia samochodu λέει:

  Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

 36. Ο/Η http:// λέει:

  I was curious if you ever thought of changing the page layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

 37. You completed a number of nice points there. I did a search on the theme and found nearly all persons will go along with with your blog.

 38. Ο/Η full apps download λέει:

  I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 39. Ο/Η apps for pc λέει:

  You really make it appear really easy with your presentation but I find this matter to be actually one thing which I think I'd never understand. It sort of feels too complex and very large for me. I'm having a look ahead on your next put up, I¦ll attempt to get the hold of it!

 40. Ο/Η InventHelp Review λέει:

  Great ?V I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 41. Ο/Η InventHelp review λέει:

  What i do not understood is in reality how you're not actually a lot more smartly-liked than you may be now. You're very intelligent. You realize thus significantly in terms of this matter, made me personally believe it from numerous numerous angles. Its like women and men aren't involved except it’s one thing to do with Woman gaga! Your personal stuffs great. At all times care for it up!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *