Οι Ομιλητές Του TEDx Thessaloniki 2015

tedxthessaloniki-2015-fb-cover

Το TEDxThessaloniki 2015 πλησιάζει. Το θέμα του όπως γνωρίζουμε “Bridging Spaces” ή αλλιώς “Γεφυρώνοντας Τόπους” και οι 13 ομιλητές και 4 performers του event θα επιχειρήσουν να αναζητήσουν γέφυρες ανάμεσα στην επιστήμη και την καθημερινή ζωή, το παρόν και το παρελθόν, την υψηλή τεχνολογία και την παιδική αθωότητα, τις μητροπόλεις του πλανήτη και τις πιο απομονωμένες περιοχές του χάρτη, την κρατική εξουσία και τον πολίτη. Ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε πιο αναλυτικά όλους αυτούς που ανέβουν στο γνωστό πλέον κόκκινο χαλί ενός TEDx.

Penelope Stavropoulou

penelope-stavropoulou

Πώς γεφυρώνεις το κενό που αφήνει στη ζωή σου μια εξάρτηση; Πώς κλείνεις την πληγή και συνεχίζεις την πορεία σου πέρα από τις μέρες που το αλκοόλ αποφάσιζε για σένα; Η ηθοποιός Πηνελόπη Σταυροπούλου έρχεται στη σκηνή του TEDxThessaloniki για να μας δείξει τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να δεις κατάματα τις χειρότερες πτυχές του εαυτού σου, να γιατρέψεις τις πληγές σου και να ρίξεις γέφυρα ξανά προς την αυτοκυριαρχία σου συνεχίζοντας τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Theodosios Sapounidis

theodosios-sapounidis

Ίσως να γνωρίζεις τον Θεοδόσιο Σαπουνίδη μέσα από αυτό που έχει δημιουργήσει αυτός και η ομάδα του, το CubesCoding. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που στοχεύει στο να διδάξει στα παιδιά τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και της συγγραφής κώδικα με παιχνιώδη τρόπο. Μάλιστα χάρη σε αυτό η ομάδα του έχει διακριθεί σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς (νικητήρια πρόταση στο Open Education Challenge και δεύτερο βραβείο στα The Neo Ubimedia MindTrek Awards 2014).

Isaac Holeman

isaac-holeman

Ο Ισαάκ Χόλμαν είναι σχεδιαστής-ερευνητής που αγωνίζεται για δικαιοσύνη στην παγκόσμια υγεία. Ως εθνογράφος και συνιδρυτής του κοινωνικού οργανισμού Medic Mobile, στόχος του είναι να δει την πραγματικότητα μέσα από τα μάτια των φτωχών και περιθωριοποιημένων ώστε να προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις. Στις 23 Μαΐου θα μοιραστεί με το κοινό του Thessaloniki μερικές από τις εμπειρίες του

Philippa Young

philippa-young

Η Philippa Young κάνει αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το φετινό TEDxThessaloniki: γεφυρώνει την απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους και τις καταστάσεις μακριά από το επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής και όλους εμάς που θέλουμε να γνωρίσουμε περισσότερα για κάθε πτυχή της ανθρώπινης φύσης απ' άκρη σ' άκρη στον πλανήτη. Αυτό το πετυχαίνει μέσα από την ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής “What Took You So Long” στην οποία είναι συνιδρύτρια.

Melissa Fleming

melissa-fleming

Η Melissa Fleming, επικεφαλής επικοινωνιών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), έρχεται στο TEDxThessaloniki‬ για να προσπαθήσει να γεφυρώσει με όσα θα μοιραστεί μαζί μας την τεράστια απόσταση ανάμεσα σε μια καθημερινότητα χωρίς διωγμούς και τις ζωές ανθρώπων που κάθε τους μέρα μπορεί και να είναι η τελευταία και πάντως ποτέ δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Την ομιλία της στο TEDGlobal 2014 “Let’s help refugees thrive, not just survive”, έχουν παρακολουθήσει πάνω από 700.000 άνθρωποι παγκοσμίως.

Harry Cliff

harry-cliff

Ο Harry Cliff είναι ένας από τους επιστήμονες που εργάζονται στο μεγαλύτερο πείραμα που διεξάγεται αυτή τη στιφμή στην υφήλιο, στον μεγάλο επιταγχυτή ανδρονίων στο CERN. Στις 23 Μαΐου από τη σκηνή του ‪TEDxThessaloniki ο Harry θα επιχειρήσει να φτιάξει μια γέφυρα που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε λίγο πιο κοντά στα μυστικά της ύλης, της ζωής και του σύμπαντος.

Danese Cooper

danese-cooper

Η Danese Cooper είναι μια γυναίκα-πρωτοπόρος σε ένα αίτημα από τα πιο κομβικά της εποχής μας: την κοινωνική δικαιοσύνη στο πεδίο της πρόσβασης σε ψηφιακές τεχνολογίες. Στις 23 Μαΐου‬ έρχεται για να αποδείξει ότι το μέλλον της πληροφορικής και της ψηφιακής οικονομίας βρίσκεται ακριβώς στην ελευθερία του ανοιχτού λογισμικού και την ευκολία πρόσβασης κάθε ανθρώπου με τα ελάχιστα δυνατά μέσα στα εργαλεία και τις εφαρμογές του διαδικτύου.

T!NG

t!ng

To Playback Theatre αποτελεί μια ιδιότυπη μορφή αλληλεπιδραστικής θεατρικής πράξης, όπου η παράσταση συνδημιουργείται αυτοσχεδιαστικά και άμεσα από θεατές και ηθοποιούς. Δε μοιάζει με το συνηθισμένο θέατρο όπου παίζεται κάποιο συγκεκριμένο έργο. Σε αυτό θα μας μοιήσει η ομάδα T!NG το Σάββατο 23 Μαΐου.

Jerome Kaluta

jerome-kaluta

Ο Jerome Kaluta έρχεται στο TEDxThessaloniki για να μας μιλήσει για όλη αυτή τη φιλοσοφία γεφυρώματος διαφορετικών στοιχείων που χαρακτηρίζει τη μουσική του αλλά και την ίδια τη στάση ζωής του. Την ίδια στιγμή στοχεύει στο να μας ταξιδέψει στα urban soul μονοπάτια των τραγουδιών του.

ΕΚΜΕΚ

ekmek

Όσοι έχουμε νυχτοπερπατήσει στα στενά του Θεσσαλονικιότικου κέντρου, στο λιμάνι ή στην Σοφούλη έχουμε με μαθηματική ακρίβεια βρεθεί σε κάποιο live των EKMEK και, επομένως, ξέρουμε το ρυθμό που εγγυημένα θα φέρουν μαζί τους στη σκηνή του Βασιλικού. Συνεχίζοντας μια σταθερή πορεία που γεφυρώνει τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής μουσικής παραγωγής, από τα παραδοσιακά τραγούδια μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, έχουν γίνει συνώνυμο του γνήσιου party spirit και αυτό ακριβώς θα μας δώσουν.

Alexis Pantazis

alexis-pantazis

Ο Αλέξης Πανταζής είναι συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Direct, μιας startup με έδρα την Αθήνα που δημιουργήθηκε με στόχο να αλλάξει το ελληνικό τοπίο στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών εταρειών. Μέσα από την ομιλία του στο TEDxThessaloniki 2015 θα μας αποδείξει πως με συστηματική δουλειά και μελετημένες κινήσεις είναι όλα δυνατά ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Nikos Dedes

nikos-dedes

Ο Νίκος Δέδες έχει κάνει σκοπό ζωής να καταρρίψει τους μύθους γύρω από το HIV και να δώσει ίσες ευκαιρίες και ποιότητα ζωής σε πάσχοντες και φορείς όπως απολαμβάνει κάθε άλλος πολίτης. Με δράση που εκτείνεται σε πανελλαδικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, ανεβαίνει στη σκηνή του Βασιλικού στις 23 Μαΐου για να μας βοηθήσει να γεφυρώσουμε την απόσταση ανάμεσα στις προκαταλήψεις και την πραγματικότητα γύρω από το AIDS σε μια προσπάθεια αρμονικής συνεργασίας και συντονισμένης δράσης κατά του ιού μέχρι την οριστική εξάλειψή του.

High Society

high-society

Οι High Society είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που ασχολούνταθ με τα ακροβατικά ξυλοπόδαρα και το θέατρο δρόμου. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης που θα απολαύσουμε συναντιούνται για πρώτη φορά αποκλειστικά κάτω από τη στέγη του TEDxThessaloniki, με στόχο να πλημμυρίσουν με θέαμα και χρώματα τη σκηνή του Βασιλικού.

Nikkos J. Frangos

nikkos-frangkos

Αθεράπευτος οραματιστής, ο Nikkos J. Frangos είναι επιχειρηματίας, επενδυτής και παραγωγός ταινιών και ντοκιμαντέρ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του θα ακούσουμε την ιστορία και τις ιδέες ενός ανθρώπου τόσο πολυσχιδή που μπορεί να γίνει γέφυρα για να μας ταξιδέψει από το Βασιλικό θέατρο σε όλο τον κόσμο.

Cassandra Stavrou

cassandra-stavrou

Η Cassandra Stavrou είναι η ολοζώντανη απόδειξη ότι “η συνταγή της επιτυχίας” δεν είναι μια αφηρημένη και αόριστη έννοια. Η δική της ιστορία επιτυχίας βασίστηκε σε κάτι πολύ απλό: τραγανά, πεντανόστιμα, υγιεινά popcorn, αφού είναι συνιδρύτρια του Propercorn, μιας εταιρείας με έδρα το Λονδίνο που θεωρείται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον χώρο των snacks στην Ευρώπη.

Amy Robinson

amy-robinson

Η Amy Robinson είναι κορυφαία νευροεπιστήμονας που εργάζεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή και ταυτόχρονα επιστημονικά χρήσιμα παιχνίδια αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, το EyeWire. Το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε με στόχο να καταγράψει και να κατανοήσει καλύτερα τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Είναι στη φετινή λίστα του Forbes των “30 under 30”, έχει ήδη μιλήσει σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο, γράφει για το Scientific American και, ταυτόχρονα, είναι μια χαμογελαστή και επικοινωνιακά χαρισματική νέα γυναίκα.

Anastassia Tsoukala

anastassia-tsoukala2

Η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά ασχολείται εδώ και πολύ καιρό με την σχέση ανάμεσα στον πολίτη και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κρατικής εξουσίας, ιδιαίτερα με την ελληνική διάσταση του στα χρόνια από το 2010 μέχρι και σήμερα. Πάνω από τη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου θα μας δώσει μια ομιλία που θα συζητηθεί, θα προκαλέσει και θα προβληματίσει.

Σχολιάστε >
274 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.