Ο Καλύτερος Αισθητήρας Δακτυλικών Αποτυπωμάτων Θα Είναι Της Qualcomm

qualcomm-snapdragon-sense-id

Η Qualcomm δημιούργησε τον δικό της αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για smartphones σε μια προσπάθεια να εισέλθει στον χώρο της βιομετρικής ασφάλειας για κινητά τηλέφωνα. Η πρόταση της ονομάζεται Snapdragon Sense ID και διαφέρει από τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα προκειμένου να διαπεράσει τα εξωτερικά επίπεδα του δέρματος. Λόγω αυτού είναι σε θέση να εντοπίζει τρισδιάστατες λεπτομέρειες και μοναδικά χαρακτηριστικά στα δακτυλικά αποτυπώματα του κάθε χρήστη που δεν είναι δυνατόν να εντοπίσει η τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τις υπόλοιπες εταιρείες και η οποία δημιουργεί μόνο μια δισδιάστατη απεικόνιση.

Ενώ λοιπόν σήμερα το Touch ID της Apple δεν λειτουργεί σωστά όταν το δάχτυλο κάποιου ή είναι για παράδειγμα ιδρωμένο, αυτό δεν θα ισχύει για την πρόταση της Qualcomm. Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας δεν περιορίζεται μόνο στο παραπάνω, αφού ένας πιο ακριβής αισθητήρας κάνει ταυτόχρονα πιο δύσκολη την δουλειά των κακοποιών.

Σύμφωνα με την Qualcomm αρκετοί κατασκευαστές ήδη πραγματοποιούν δοκιμές με το Sense ID. Τα πρώτα κινητά τηλέφωνα που θα το χρησιμοποιούν αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό του 2015.

Σχολιάστε >
222 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.