Το TEDxAUEB 2015 Ανοίγει Τις Πόρτες Του Στις 14 Μαρτίου

inertia

Τι γίνεται όταν οι νόμοι της φυσικής καλούνται να εξηγήσουν την προσωπικότητα του σύγχρονου ανθρώπου; Κατά πόσο είναι εφικτό μια μονοδιάστατη ερμηνεία της λέξης “αδράνεια” να χαρτογραφήσει την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου; Σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει ενώ όλα παραμένουν ίδια, ποια οπτική επιλέγεις να δεις; Το φετινό TEDxAUEB (*) ανοίγει τις πόρτες του στις 14 Μαρτίου και μας υποδέχεται σε μια ανατρεπτική προσέγγιση της λέξης “αδράνεια” όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Στην ελληνική πραγματικότητα η λέξη “αδράνεια” είναι ταυτισμένη με την αρνητική της σημασία και πολλές φορές ταυτισμένη με την κωλυσιεργία. Οι ομιλητές του φετινού TEDxAUEB καλούνται να αναδείξουν την πολύπλευρη ερμηνεία της λέξης “αδράνεια” σε σχέση με τις ανθρώπινες καταστάσεις, μέσα από ένα πάντρεμα των νόμων της φυσικής με τις ανθρώπινες επιλογές και το κοινωνικό σύνολο. Οι ακροατές θα βρεθούν αντιμέτωποι με ουσιαστικά διλήμματα της προσωπικότητάς τους καθώς θα τους παρουσιάζονται ιδέες και τρόποι επαναπροσδιορισμού ή εξέλιξης των επιλογών τους. Όπως μας αναφέρουν οι διοργανωτές, σε μια πραγματικότητα που οι επιλογές λιγοστεύουν και οι ευκαιρίες μειώνονται, τίποτα δε θα αλλάξει αν δε κάνεις εσύ το πρώτο βήμα.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από τα €10 για τους φοιτητές και φτάνουν μέχρι τα €20 για όλους τους υπόλοιπους. Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία εισιτηρίων που κοστίζει €30 και προορίζεται για όσους θέλουν να συμβάλλουν χρηματικά στην προσπάθεια που κάνει το TEDxAUEB. Για να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία από κοντά, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

 Tickets - TEDxAUEB 2015

(*) Έχουν ανακοινωθεί ήδη οι δύο πρώτοι ομιλητές. Αυτοί είναι οι Νίκος Ερηνάκης, υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Λονδίνο με σπουδές σε Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Warwick και London School of Economics, και Rolf Leger, Executive Creative Director στη διαφημιστική Kolle Rebbe.

Σχολιάστε >
361 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.