Google Και Rockstar Βάζουν Τέλος Στον Πόλεμο Πατεντών

google

Όλα δείχνουν πως η Google έχει έρθει σε συμφωνία με την Rockstar, μια κοινοπραξία που δημιούργησαν η Apple, η Microsoft, η BlackBerry, η Ericsson και η Sony, με σκοπό να σταματήσει η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως φανερώνεται από ένα έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, η συμφωνία αυτή επετεύχθη στις 12 Νοεμβρίου. Από εκεί και πέρα, λόγω της πολυπλοκότητας της συναλλαγής και έπειτα από πρόταση της Rockstar, το δικαστήριο έχει δώσει στις δύο πλευρές 45 ημέρες για να καταλήξουν στους πλήρεις όρους που θα απαρτίζουν τη συμφωνία, κάτι που σημαίνει πως οι τελικές υπογραφές θα μπουν το αργότερο μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Για αρκετά χρόνια οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον πλανήτη συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερα δαπανηρή και χρονοβόρα μάχη, όσον αφορά τις πατέντες που η καθεμιά τους είχε παραβιάσει. Είναι μια μάχη που άρχισε την εποχή που ο Steve Jobs βρίσκονταν ακόμα στο τιμόνι της Apple. Όπως άλλωστε γνωρίζουμε μέσα από το βιβλίο που έγραψε ο Walter Isaacson, ο τότε CEO της Apple είχε πει τότε χαρακτηριστικά:

I will spend my last dying breath if I need to, and I will spend every penny of Apple's $40 billion in the bank, to right this wrong. I'm going to destroy Android, because it's a stolen product. I'm willing to go thermonuclear war on this.

“Thermonuclear”. Σε τόσο άσχημη κατάσταση βρίσκονταν οι σχέσεις των δύο εταιρειών εκείνη την περίοδο. Λίγο καιρό αργότερα είδαμε πως οι σκέψεις του Steve Jobs θα μετουσιώνονταν σε πράξεις. Το καλοκαίρι του 2011 οι εταιρείες που βρίσκονται πίσω από την Rockstar έβγαλαν από τα ταμεία τους το ποσό των $4,5 δις προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο της πνευματικής ιδιοκτησίας της Nortel, της Καναδικής εταιρείας που χρεοκόπησε το 2009. Η Nortel είχε στην κατοχή της αρκετές χιλιάδες πατέντες γύρω από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, τους ημιαγωγούς, την αναγνώριση φωνής και άλλα πεδία, δηλαδή πατέντες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα πολύτιμο όπλο μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Μια σειρά από ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2014 έδειξαν πως σήμερα, τόσο η Apple, όσο και η Google, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως μια τέτοια μάχη δεν θα έχει κάποιο ξεκάθαρο νικητή. Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο που μας πέρασε οι δύο εταιρείες ήρθαν σε συμφωνία για να σταματήσουν κάθε διαμάχη γύρω από τις πατέντες. Η εξέλιξη με την Rockstar θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι απόρροια αυτής της συμφωνίας.

[viavia] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.