Το Facebook Σου Δίνει Περισσότερο Έλεγχο Στο News Feed

facebook-news-feed

Το Facebook εγκαινιάζει περισσότερα εργαλεία με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα ποιες θα είναι οι δημοσιεύσεις που θα βλέπουν στο News Feed. Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε πως οι αλλαγές εστιάζουν στο να ωθήσουν τους χρήστες στο να αποκρύπτουν συχνότερα το περιεχόμενο που δεν τους ενδιαφέρει.

“Ο στόχος είναι να προβάλλουμε περιεχόμενο που αξίζει και διευκολύνει τις συζητήσεις,” λέει ο Adam Mosseri από το Facebook. “Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο στην εμπειρία που έχουν καθώς βλέπουν το News Feed.”

Με μια επίσκεψη στις ρυθμίσεις του News Feed θα συναντήσεις μια λίστα με τις σελίδες, τις ομάδες και τους ανθρώπους που εμφανίστηκαν τις περισσότερες φορές στην ροή σου κατά τη διάρκεια της τελευταίας βδομάδας. Από εκεί μπορείς να κάνεις εύκολα unfollow οποιονδήποτε και οτιδήποτε δεν θέλεις να εμφανίζεται στο News Feed. Αντίστοιχα μπορείς να δεις ποιους έχεις κάνει unfollow στο παρελθόν και εφόσον το θέλεις, να το αναιρέσεις.

facebook-news-feed-options-01

Το News Feed μαθαίνει συνεχώς τι σου αρέσει, ανάλογα με την αντίδραση που έχεις καθώς βλέπεις την κάθε δημοσίευση. Κάνεις like; Αφήνεις σχόλιο; Ανοίγεις το link; Αυτό σημαίνει πως στο μέλλον θα σου εμφανίζει περισσότερες δημοσιεύσεις σαν αυτή. Δεν σου αρέσει κάτι; Τότε δεν πρέπει να το αγνοείς προχωρώντας παρακάτω, αφού με αυτό τον τρόπο το Facebook δεν θα είναι σίγουρο πως δεν σου αρέσει. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το αποκρύψεις, έτσι ώστε στο μέλλον να σου εμφανίζει λιγότερες δημοσιεύεις σαν αυτή.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που απλώς θέλεις να βλέπεις λιγότερες δημοσιεύσεις από κάποιον και όχι να τον αποκρύψεις εντελώς. Μετά τις τελευταίες αλλαγές το Facebook σου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Απλώς επιλέγεις το βέλος στο πάνω-δεξιά μέρος της δημοσίευσης που δεν σου αρέσει και επιλέγεις το “I don’t want to see this”. Στη συνέχεια μπορείς να επιλέξεις το “See less from...”. Ο Greg Marra από το Facebook τα εξηγεί πολύ ωραία σε αυτό το βίντεο:

Οι ανανεωμένες ρυθμίσεις του News Feed θα ενεργοποιηθούν σταδιακά σε όλους τους χρήστες, αρχίζοντας από σήμερα, τόσο στο desktop, όσο και στο mobile. Η δυνατότητα να ζητάς να εμφανίζονται λιγότερες δημοσιεύσεις από ένα άτομο θα είναι από σήμερα διαθέσιμη για το desktop. Στο mobile θα έρθει σε μερικές εβδομάδες.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.