Ο Παγκόσμιος Χάρτης Των Διεθνών Τηλεφωνικών Κλήσεων

telephone-call-map

Ο παραπάνω χάρτης δείχνει τον όγκο των διεθνών κλήσεων μεταξύ των χωρών όλου του κόσμου που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια ενός έτους.

Η εικόνα προέρχεται από μια έρευνα που διεξήγαγε η DHL και έχει τίτλο “Global Connectedness Index 2014”. Ο δείκτης αυτός καταγράφει τα επίπεδα της παγκοσμιοποίησης και το πως αυτά μεταβάλλονται χρόνο με τον χρόνο. Ένα από τα φετινά συμπεράσματα είναι πως η παγκόσμια συνεκτικότητα, η οποία εξαρτάται από τις διασυνοριακές ροές που δείχνουν τις ανταλλαγές προϊόντων, κεφαλαίου, πληροφοριών και ανθρώπων, έχει ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών που υπέστη κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Με μια ανάλυση των δεδομένων που προκύπτουν από την συγκεκριμένη έρευνα, κάποιος μπορεί να βγάλει διάφορα συμπεράσματα. Ένα από αυτά είναι πως το 41% των διεθνών κλήσεων ξεκινάει από αναπτυγμένες οικονομίες και καταλήγει σε αναπτυσσόμενες. Την αντίστροφη πορεία ακολουθεί μόλις το 9%. Εν μέρη αυτό το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί με δύο τρόπους.

Αφενός, βλέπουμε ποιες χώρες επιλέγουν συχνότερα οι μετανάστες. Δείτε για παράδειγμα τη σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό. Αφετέρου, σε μια αναπτυγμένη χώρα το κόστος των διεθνών κλήσεων είναι αρκετά χαμηλότερο από ότι σε μια αναπτυσσόμενη χώρα. Έτσι η πρώτη ομάδα των πολιτών έχει περισσότερη οικονομική άνεση για να καλέσει κάποιον συγγενή που ανήκει στη δεύτερη ομάδα των πολιτών.

Ο χάρτης αυτός βέβαια, δεν μας αποκαλύπτει το πόσο σπάνια κάποιος παίρνει τηλέφωνο σε μια άλλη χώρα. Οι ερευνητές που τον δημιούργησαν αναφέρουν πως αν προσθέσουμε όλα τα λεπτά που ο κόσμος αφιερώνει στις διεθνείς κλήσεις, θα δούμε πως αντιστοιχούν μόλις στο 3% με 4% του συνολικού χρόνου που αφιερώνεται σε κλήσεις.

Να και ένας διαφορετικός τρόπος να αναπαραστήσει κανείς τα δεδομένα του παραπάνω χάρτη. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.

telephone-call-circle-graph

[via]

Σχολιάστε >
10 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.