Το Πρώτο Διαφημιστικό Banner Στο Internet

first-ever-banner-ad-website

Ήταν 27 Οκτωβρίου του 1994, όταν το HotWired, η διαδικτυακή έκδοση του γνωστού περιοδικού Wired, έτρεξε το πρώτο διαφημιστικό banner στο Internet. Αυτό δημιουργήθηκε με αφορμή μια καμπάνια που έτρεχε εκείνη την περίοδο η AT&T και η οποία είχε τίτλο “You Will”.

first-banner-ad

Το πρώτο διαφημιστικό banner στο Internet

Το μήνυμα που βλέπουμε παραπάνω ήταν αυτό που έβλεπαν και οι επισκέπτες του HotWired εκείνες τις ημέρες. Αργότερα ένα μέλος της ομάδας που το δημιούργησε είπε πως το 44% των επισκεπτών έκανε κλικ σε αυτό. Υπάρχει μια εμφανής διαφορά με το σήμερα, όπου το αντίστοιχο ποσοστό είναι κατά πολύ χαμηλότερο.

Όποιος έκανε κλικ, οδηγούνταν σε μια νέα σελίδα με τρεις συνδέσμους: έναν παγκόσμιο χάρτη με κάποια από τα μουσεία που είχαν ιστοσελίδα, έναν κατάλογο των ιστοσελίδων της AT&T και μια φόρμα για να συμπληρώσεις την άποψη που σχημάτισες γύρω από την συγκεκριμένη διαφήμιση.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τότε που κυκλοφόρησε το παραπάνω banner, ο Otto Timmons και ο Craig Kanairick, μέλη της ομάδας που βρίσκονταν πίσω από αυτό, δημιούργησαν μια ιστοσελίδα που μιμείται την αίσθηση που άφηνε στους επισκέπτες. Μπορείς να τη δεις εδώ:

The First Banner Ad - AT&T "You Will"

Σχολιάστε >
30 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.