Με Το Inbox Η Google Δημιουργεί Έναν Πιο Έξυπνο Email Client

google-inbox

Για πολλούς από εμάς η διαχείριση των emails έχει εξελιχθεί θα λέγαμε σε μια αγγαρεία, που συχνά μας αποσπά την προσοχή από αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε πραγματικά. Το Inbox είναι η τελευταία προσπάθεια της Google να δημιουργήσει ένα εργαλείο για την αποδοτικότερη διαχείριση του όγκου των emails που λαμβάνουμε καθημερινά. Κάποιος θα μπορούσε να πει πως είναι ένας συνδυασμός μεταξύ του Gmail και του Google Now.

Highlights: οι σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά

Ελέγχει τα emails που λαμβάνεις για να εντοπίσει σημαντικές πληροφορίες, όπως είναι οι επαγγελματικές συναντήσεις και οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων. Αυτές τις εμφανίζει με όμορφο τρόπο, για να τις προσέξεις αμέσως. Σε κάποιες περιπτώσεις ψάχνει στο Internet για χρήσιμα links που έχουν σχέση με το κάθε email. Όταν κάνεις για παράδειγμα κάποια κράτηση σε εστιατόριο, το Inbox θα σου εμφανίζει έναν χάρτη με τη διαδρομή προς την αντίστοιχη διεύθυνση. Όταν από την άλλη αγοράζεις ένα αεροπορικό εισιτήριο προς κάποιο προορισμό, το Inbox θα σου δίνει το link για να κάνεις web check-in. Όπως καταλαβαίνουμε, είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου μια τέτοια λειτουργία θα φανεί χρήσιμη.

google-inbox-screens

Bundles: για την αυτόματη οργάνωση των emails

Στον κόσμο του Inbox τα Bundles παίρνουν τη θέση των Labels. Από εδώ και πέρα αρκετά από τα emails που λαμβάνεις θα εντάσσονται αυτόματα σε μια συγκεκριμένη ομάδα ή αλλιώς ένα Bundle. Καθώς διαβάζεις τα εισερχόμενα σου, θα παρατηρήσεις πως τα emails που ανήκουν σε μια τέτοια ομάδα (π.χ. αποδείξεις) ενώνονται με σκοπό να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στην οθόνη. Η Google αναφέρει πως κάθε χρήστης θα μπορεί να εκπαιδεύσει το Inbox για να διαχειρίζεται τα Bundles σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες. Ακόμα μια ευπρόσδεκτη αλλαγή.

Reminders, Assists και Snooze: τα to-do's όπως τα θέλεις

Κάθε χρόνο διαβάζουμε για νέες εφαρμογές που θέλουν να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργεί το email. Είναι λογικό λοιπόν το Inbox να δανειστεί μερικά χαρακτηριστικά από τέτοιες επιτυχημένες εφαρμογές, όπως το Mailbox του Dropbox. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα να ζητήσεις ένα email να σου έρθει με τη μορφή ειδοποίησης μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή όταν φτάσεις σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Με αυτή τη λειτουργία η Google θέλει να αντικαταστήσει και την εφαρμογή που χρησιμοποιείς για τα καθημερινά to-do’s σου.

google-inbox-assists

Πως θα το αποκτήσεις;

Για το εγγύς μέλλον το Inbox θα είναι προσβάσιμο μόνο από όσους έχουν λάβει κάποια πρόσκληση. Η Google έχει ήδη στείλει τις πρώτες από αυτές, όμως όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει τη δική του στέλνοντας ένα email στο inbox@google.com. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα λάβουμε τις δικές μας προσκλήσεις, μιας και η Google θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή τη διαδικασία για να δημιουργήσει μεγαλύτερη αναμονή και ζήτηση.

Σχολιάστε >
23 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.