Ένας Λόγος Που Δικαιολογεί Την Επιλογή Του Ονόματος Για Τα Windows 10

windows-10-devices

Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που τέθηκαν προς την Microsoft κατά τη διάρκεια του Q/A που ακολούθησε την ανακοίνωση του ονόματος της επόμενης γενιάς των Windows ήταν η ακόλουθη:

Can you talk about the name? Seems weird going from Windows 8 to Windows 10.

Όντως, το όνομα που επέλεξε η Microsoft προκάλεσε έκπληξη σε όλους μας. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας απάντησαν πως η αναβάθμιση είναι τόσο σημαντική και αυτό από μόνο του δικαιολογεί το γεγονός ότι περνάμε κατευθείαν στο “10”. Από την άλλη μεριά, ένας χρήστης του Reddit που δηλώνει ότι είναι προγραμματιστής στην Microsoft, δίνει μια κάπως καλύτερη απάντηση.

Στο thread που ξεκίνησε αναφέρει πως για την επιλογή του “Windows 10” ευθύνεται μέρος των προγραμματιστών που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτύξει εφαρμογές για τα Windows. Κι αυτό γιατί ένας εύκολος, αλλά ταυτόχρονα τεμπέλικος και γενικότερα λάθος τρόπος να ελέγξει μια εφαρμογή ποια έκδοση του λειτουργικού τρέχει το σύστημα είναι αυτός:

if(version.StartsWith("Windows 9"))
{/* 95 and 98 */
} else {

Η επιλογή λοιπόν του “Windows 9” θα δημιουργούσε ένα μικρό πρόβλημα στο θέμα της συμβατότητας εφαρμογών, αφού είναι σίγουρο πως μέχρι να βγει στην αγορά η επόμενη γενιά των Windows, δεν πρόκειται να θα κυκλοφορήσουν ενημερώσεις για όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το παραπάνω τμήμα κώδικα.

[via]

Σχολιάστε >
14 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.