Το Digitized 2014 Μέσα Από Τα Μάτια Μιας... Άσχετης

digitized14-cover

Εγώ να ξέρεις σχέση με το design δεν έχω. Δηλαδή επαγγελματική. Υπήρξα κάποια στιγμή γραφίστρια -της κακιάς ώρας, με καλούς πελάτες- και σταμάτησα να δουλεύω πάνω σε αυτό γιατί υπήρχαν τόσοι πολλοί καλύτεροι σπουδαγμένοι designers, που δεν είχε νόημα να υπάρχω κι εγώ σε εκείνη την αγορά. Ας το παραδεχτώ λοιπόν ενώπιων όλων. Είμαι μια άσχετη.

Σε άλλα νέα, για να ξέρεις και με ποια “μιλάς”, το Content (με κεφαλαίο C) είναι ο άντρας μου και το Community Management (με κεφαλαίο C και M) το αίσθημα μου. Γράφω από 'δω, ποστάρω από 'κει και κάπως έτσι περνούν οι μέρες και οι μήνες, μπαινοβγαίνοντας σε αυτό το δίπορτο.

Τι έκανα στο Digitized 2014; Ό,τι έκανα και στα προηγούμενα. Πήγα να βρω την έμπνευση. Ξέρεις... Αυτό που θα δεις και θα πεις “WOW”, “ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ”, “WHAAAA?”, “ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ;”, “ΤΑ ΣΠΑΕΙ” κι άλλα τέτοια. Και αυτόν τον ενθουσιασμό, φιλτραρισμένο για να μη γίνουμε και ρόμπα, τον έβγαλα στο Twitter account του away.gr, όπου έκανα take over με το έτσι θέλω!

Τι άκουσα όμως; Τι είδα; Τι μου έμεινε; Τώρα καλέ! Θα σου πω!

Τι άκουσα (όμως);

Άκουσα 10 ομιλίες. Μίλησαν για design. Για blogging. Για περισσότερο design. Για online content. Για ακόμα περισσότερο design. Για gaming. Για gaming design. Για αυτούς που ζουν το όνειρο. Για αυτούς που το γραφείο τους δεν είχε υπολογιστές και για αυτούς που το γραφείο τους είναι το σπίτι που θα ήθελα να είχα. Για μουσική. Για μπλε μαλλιά και ούζι. Για online activations και sites που ίδια δεν έχεις δει ποτέ! Για αυτά που σήμερα είναι πετυχημένα, και αύριο θα είναι παντού. Και για αυτά που σήμερα είναι κάτι και αύριο δεν θα είναι τίποτα. Για το Tekken, τα burgers και... τα κορίτσια. Για τον προγραμματισμό και την ιστορία του. Και virtual reality, κυρ Στέφανε! Βάλε λίγο και από αυτό! Για το πως η τεχνολογία μας την πέφτει και δεν μπορούμε να πούμε όχι. Για τη διαφορά του design (n) και του design (v).

Τι είδα;

Είδα πολύ κόσμο. Γνωστό και άγνωστο. Δικό μου, δικό σου. Ή και όχι. Είδα μια τεράστια ουρά στο lunch break. Θα το ομολογήσω. Βρήκα κι εγώ κάποιον που ήξερα στην ουρά, και του είπα να μου πάρει ένα hot dog (#sorrynotsorry). Είδα ανθρώπους που έψαχναν κι εκείνοι την έμπνευση. Πιο στοχευμένα βέβαια απ'ότι εγώ και μερικοί ακόμα "άσχετοι". Είδα μια προσπάθεια από μερικούς Επαγγελματίες (με κεφαλαίο Ε) που κάτι έχουν κάνει, βρε αδερφέ, και προσπαθούν με όλη τους την καλή διάθεση να το μεταφέρουν και σε εσένα, μπας και καταλάβεις ότι υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκεί έξω. Είδα δημιουργικές ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο (και τους το εύχομαι). Νέοι. Μπορεί όχι στην ηλικία. Σίγουρα όμως στο μυαλό. Γεμάτοι ιδέες και κλίση προς την ουσιαστική καινοτομία. Αυτή που έχει νόημα. Όχι την άλλη, την *blah blah blah*.

Τι μου έμεινε;

Επειδή είμαι άσχετη, φυσική καστανόξανθη και αρκετά ρομαντική θα σου μιλήσω με 5 quotes και ένα διάλειμμα. Με αυτές τις “ατάκες” που άκουσα και -αχ- μου έχουν μείνει στο μυαλό 4 μέρες μετά και αυτό το application που μου εκτίναξε το μυαλό με το μεγαλείο των χρωμάτων του.

  1. “Design as a verb is the process of human centered problem solving.”, Rick Barraza
  2. Το ερώτημα που ακόμα δεν έχω λύσει και μου δημιουργήθηκε στην ομιλία των Monsters. Ο ομιλητής είπε “Less is more in design” και το slide έγραφε “Less is more design”. *BOOM*

  1. “Sometimes technology forces itself upon you”, Artificial Rome

Διάλειμμα από τα quotes με ένα φανταστικό Application που γνώρισα από τον Arseny Vesnin: Glitché

  1. “What is true today may not be true tomorrow”, Gui Seiz
  2. Και για να κλείσουμε, και να συνεχίσεις ό,τι είναι αυτό που έκανες, μείνε σε αυτό: “Keep doing what you do,and love it.”, Vitaly Friedman

Digital Goodie Bag. Πάρε και αυτό: Excuses for Lazy Designers

Σχολιάστε >
40 σχόλια
|
Κατηγορίες:

40 απαντήσεις στο “Το Digitized 2014 Μέσα Από Τα Μάτια Μιας... Άσχετης”

  1. Ο/Η Spyros Tzortzis λέει:

    It was awesome για μία ακόμα χρονιά. Τα λέμε και του χρόνου :0