H BlackBerry Ξεπερνά Τις Εκτιμήσεις Των Αναλυτών, Παρά Τις Απώλειες

blackberry-ceo

Σήμερα η BlackBerry ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το οικονομικό τρίμηνο (Q2) που ολοκληρώθηκε στις 30 Αυγούστου, παρουσιάζοντας μια αξιοπρεπή εικόνα. Παρά τα μειωμένα έσοδα, μπορούμε να πούμε πως ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι αναλυτές ανέμεναν απώλειες $0,16 ανά μετοχή, τη στιγμή που οι τελικές απώλειες ήταν $0,02 ανά μετοχή, ή αλλιώς $11 εκατομμύρια. Ως αποτέλεσμα η μετοχή έχει ανέβει 8%, μεγαλώνοντας την συνολική αύξηση από την αρχή του έτους στο 31%. Τα έσοδα έφθασαν τα $916 εκατομμύρια, από τα $950 εκατομμύρια που έλεγαν οι εκτιμήσεις. Στο τρίμηνο αυτό η BlackBerry πούλησε 2,4 εκατομμύρια συσκευές, από τις οποίες το 70% έτρεχαν ΒlackBerry 10. Ο CEO της εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία πλέον επικεντρώνεται στην αύξηση των κερδών της και ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι η cross platform εφαρμογή ΒΒΜ αριθμεί πλέον 91 εκ. ενεργούς χρήστες.

We delivered a solid quarter against our key operational metrics, and we are confident that we will achieve breakeven cash flow by the end of FY15. Our workforce restructuring is now complete, and we are focusing on revenue growth with judicious investments to further our leadership position in enterprise mobility and security.

200.000 Passports πουλήθηκαν σε 2 ημέρες

Ο αριθμός αυτός μπορεί να μη φθάνει τα νούμερα των Apple/Samsung, ωστόσο είναι ένα καλό ξεκίνημα δεδομένου ότι απευθύνεται σε ένα πιο περιορισμένο κοινό. Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι καταναλωτές, έφερε το Passport στην πρώτη θέση των πωλήσεων στο Amazon. Συγχρόνως η συσκευή εξαντλήθηκε από το shopblackberry.com.

Δες επίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Passport της BlackBerry

Σχολιάστε >
37 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.