Αποκαλυπτήρια Για Το Kindle Voyage

kindle-voyage

Το Amazon πρόσθεσε μια ακόμα συσκευή στην συλλογή των e-readers που κατασκευάζει. Ονομάζεται Kindle Voyage και κοστίζει $219 στην απλή έκδοση με WiFi.

Είναι το λεπτότερο Kindle που έχει βγει ποτέ, με πάχος μόλις 7,6 χιλιοστά. Ζυγίζει 180 γραμμάρια, είναι δηλαδή κατά 26 γραμμάρια ελαφρύτερο από το Kindle Paperwhite που παρουσιάστηκε πέρυσι. Το μπροστινό του μέρος καλύπτεται εξ ολοκλήρου από γυαλί. Το πίσω έχει λίγο περίεργο σχεδιασμό, τουλάχιστον αν το συγκρίνουμε με τους προκατόχους του. Να, δες:

kindle-voyage-back

Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι η οθόνη του, η οποία είναι κατασκευασμένη από γυαλί. Χάρη στην ειδική επεξεργασία που έχει γίνει σε αυτό, το Amazon υποστηρίζει πως θα σου αφήνει μια ελαφριά αίσθηση χαρτιού καθώς το αγγίζεις. Ακόμα μαθαίνουμε πως η οθόνη του φτάνει τα 300 PPI, κάτι που μεταφράζεται σε ακόμα πιο καθαρά γράμματα και λέξεις για εύκολη ανάγνωση.

Θυμήσου σχετικάΤο Amazon εγκαινιάζει το Kindle Unlimited

Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω φωτογραφία, δεξιά και αριστερά από την οθόνη συναντάμε δύο κατακόρυφες γραμμές, δύο αισθητήρες που είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πότε πιέζεις λίγο παραπάνω το δάχτυλο σου στην γύρω περιοχή. Στην πράξη σου δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζεις σελίδες στο Kindle, όπως ακριβώς θα έκανες αν εκεί υπήρχαν κουμπιά. Πάνω δεξιά συναντάμε και έναν αισθητήρα για το φως, στον οποίο βασίζεται το Kindle Voyage για να μπορεί να καθορίζει δυναμικά την ένταση της φωτεινότητας, είτε βρίσκεσαι σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού, είτε στο μετρό, είτε οπουδήποτε αλλού. Είναι μια ακόμα προσθήκη που θα φανεί αρκετά χρήσιμη.

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποιο από τα προηγούμενα e-readers του Amazon, θα βρει το λογισμικό του Kindle Voyage αρκετά οικείο. Ανάμεσα στις προσθήκες που συναντάμε είναι το WordWise και το Family Library. Το πρώτο αυξάνει το διάστιχο των γραμμών και εμφανίζει ανάμεσα σε αυτές σύντομους ορισμούς για τις δύσκολες λέξεις που συναντάς. Από την άλλη πλευρά με το Family Library είναι ακόμα πιο χρήσιμο, αφού σου δίνει την δυνατότητα να συνδέσεις δύο ή περισσότερους λογαριασμούς, μοιράζοντας έτσι τα βιβλία ανάμεσα σε αυτούς τους δύο. Μπορείς να διαβάσεις για όλες τις αλλαγές στο amazon.com.

Είναι φανερό πως το Kindle Voyage έχει σχεδιαστεί έχοντας στο μυαλό τους ανθρώπους που λατρεύουν το διάβασμα. Άλλωστε με κόστος $219 για την απλή έκδοση με WiFi και $289 για την έκδοση που περιλαμβάνει και 3G, όλοι οι υπόλοιποι θα επιλέξουμε είτε το Kindle Paperwhite, είτε το πιο απλό Kindle που ανακοινώθηκε σήμερα.

kindle-voyage-front

Σχολιάστε >
20 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.