Η Συνέντευξη Του Tim Cook Στον Charlie Rose (Μέρος Α')

tim-cook

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των τελευταίων προϊόντων της Apple, ο Tim Cook βρέθηκε στην εκπομπή του Charlie Rose. Εκεί μίλησε για μια πληθώρα θεμάτων, από το iPhone 6 και το Apple Watch μέχρι τον Steve Jobs και την Google.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Apple να ακολουθήσει την μόδα που θέλει τις οθόνες των smartphones να μεγαλώνουν, είπε πως η εταιρεία θα μπορούσε να το κάνει αρκετά χρόνια νωρίτερα. “It's never been about just making a larger phone, it's been about making a better phone in every single way.” Αναμενόμενα κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όταν ερωτήθηκε για τα μελλοντικά προϊόντα της Apple. Σε αυτά, όπως είπε, συμπεριλαμβάνονται και μερικά για τα οποία ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει φήμες.

Ξεκαθαρίζει πως δεν είναι ο Steve Jobs και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ. Αυτός όμως ήταν και ένας από τους λόγους που τον επέλεξε ο προκάτοχος του για να τον διαδεχθεί. Μαθαίνουμε για μια συνομιλία που είχαν οι δύο άντρες, κατά την οποία ο Steve Jobs του είχε πει το εξής: “Don't ever ask yourself what Steve would do. Do what you think you need to do, based on the circumstances that you face.” Αναγνωρίζει πως η Apple έχει εξελιχθεί σήμερα σε μια διαφορετική, πιο ανοιχτή εταιρεία με αυτόν στην θέση του CEO. Είναι πλέον πιο δεκτική στη σύναψη συνεργασιών με άλλες εταιρείες. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της IBM, μια συνεργασία που ο ίδιος αποκαλεί “the perfect marriage”.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, στην ερώτηση “Who is your competition?” απαντάει “Well, Google.” Ακόμα και όταν ο Charlie Rose συνεχίζει λέγοντας πως μερικοί θα υποστήριζαν πως και η Samsung είναι ένας από τους ανταγωνιστές της Apple, ο Tim Cook απαντάει και πάλι “Google.” Για την Amazon θα μπορούσε να πει κανείς πως μιλάει περιφρονητικά, τουλάχιστον όσον αφορά το Fire Phone: “They've come up with a phone. You don't see it in a lot of places.” Κλείνοντας με το Facebook, ο Tim Cook είπε πως δεν το θεωρεί ανταγωνιστή, αλλά αντίθετα συνεργάτη, βάζοντας στην συνέχεια τέλος στις όποιες φήμες θέλουν την Apple να επιστρέφει στον χώρο του social networking.

Τελικά μέσα από αυτή τη συνέντευξη μαθαίνουμε αρκετά πράγματα για τον τρόπο σκέψης και την φιλοσοφία του Tim Cook. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Το πρώτο μέρος της συνέντευξης προβλήθηκε την Παρασκευή και ανέβηκε στο Hulu πριν από λίγες ώρες. Μπορείς να το δεις παρακάτω. Το δεύτερο μέρος προβάλλεται σε μερικές ώρες, οπότε εμείς θα το δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σχολιάστε >
9 σχόλια
|
Κατηγορίες:

9 απαντήσεις στο “Η Συνέντευξη Του Tim Cook Στον Charlie Rose (Μέρος Α')”

  1. […] Η Συνέντευξη Του Tim Cook Στον Charlie Rose (Μέρος Α') […]