Η Microsoft Αποκτάει Το “Minecraft” Για $2,5 Δις

minecraft

Η Microsoft μόλις ανακοίνωσε πως έχει έρθει σε συμφωνία με την Mojang, την εταιρεία που αναπτύσσει το Minecraft, για την εξαγορά της δεύτερης έναντι $2,5 δις. Με αυτό τον τρόπο επισημοποιούνται όλες οι φήμες που ήθελαν τις δύο εταιρείες να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις.

Στην αντίστοιχη ανακοίνωση που δημοσίευσε η Mojang διαβάζουμε πως ο δημιουργός του επιτυχημένου παιχνιδιού Markus Persson, γνωστός και ως “Notch”, δεν θα ενταχθεί στην ομάδα της Microsoft. “He’s decided that he doesn’t want the responsibility of owning a company of such global significance. Over the past few years he’s made attempts to work on smaller projects, but the pressure of owning Minecraft became too much for him to handle.”

Το Minecraft είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια στην ιστορία, έχοντας καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις, μόνο στην πλατφόρμα του PC. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στις φορητές συσκευές, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες του App Store και του Google Play. Μέχρι σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει για Windows Phone, όμως είμαστε σίγουροι πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Από την πλευρά της Microsoft ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer μιλάει για το Minecraft στο παρακάτω βίντεο:

Σχολιάστε >
54 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.