Διαγωνισμός Για Την Αξιοποίηση Ανοικτών Δημόσιων Δεδομένων Από Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”

open-data-challenge-2014

Η “Βραδιά του Ερευνητή” είναι μια μεγάλη γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη που διοργανώνεται κάθε χρόνο συγχρόνως σε εκατοντάδες πόλεις ανά την Ευρώπη. Φέτος διοργανώνεται στις 26 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο των δράσεων για αυτή τη γιορτή, το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” διοργανώνει το Open Data Challenge 2014.

Το Open Data Challenge 2014 είναι ένας διαγωνισμός που αφορά στην ανάπτυξη πρωτότυπων και καινοτομικών ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα των ανοικτών δημόσιων δεδομένων. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ερευνητές, επιστήμονες, φοιτητές, μαθητές, εργαζομένους στη δημόσια διοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα, που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το θέμα. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού ρίξε μια ματιά εδώ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεση τους μια βδομάδα (19 - 26 Σεπτεμβρίου) προκειμένου να αναπτύξουν τις εφαρμογές που θα υποβάλλουν για αξιολόγηση. Από τις εφαρμογές που θα κατατεθούν οι διοργανωτές θα βραβεύσουν τις καλύτερες και πιο πρωτότυπες, βασιζόμενοι στα εξής κριτήρια:

  • δημιουργική αξιοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων
  • ανάπτυξη υπηρεσιών που διευκολύνουν την καθημερινότητα
  • προαγωγή της ποιότητας και της καινοτομίας

Η καλύτερη από αυτές θα αναδειχθεί στην κεντρική εκδήλωση της “Βραδιάς του Ερευνητή” που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Αυτή θα βραβευτεί με τιμητικό έπαινο καθώς και με έπαθλο αξίας 200€.

Για να δηλώσεις συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσεις τη φόρμα που θα βρεις ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Open Data Challenge 2014

Σχολιάστε >
36 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.