Το The Sims 4 Τιμωρεί Τους “Πειρατές”

the-sims-4

Ένα πρωτότυπο μέτρο σκέφτηκε η EA προκειμένου να προστατέψει το The Sims 4, το οποίο κυκλοφόρησε την προηγούμενη βδομάδα, από τους “πειρατές”.

Ανέκαθεν τα παιχνίδια της σειράς αλλοίωναν τα pixels γύρω από τα γεννητικά όργανα των Sims. Τώρα, μόλις το πρόγραμμα διαπιστώσει πως το The Sims 4 που τρέχεις δεν είναι αυθεντικό, επεκτείνει αυτή την αλλοίωση σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι κάτι σαν και αυτό:

the-sims-4-anti-piracy

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως τις πρώτες ώρες αφότου κυκλοφόρησε το crack διάφοροι χρήστες κατέφυγαν στα επίσημα forums του The Sims 4 για να διαμαρτυρηθούν για το περίεργο “bug” που είχε το παιχνίδι. Σύντομα όμως οι διαπίστωσαν πως μόνο που είχαν κατεβάσει το παιχνίδι πειρατικά συναντούσαν τα πειραγμένα γραφικά.

Αντίστοιχα μέτρα προστασίας σε άλλα παιχνίδια

Κατά το παρελθόν κι άλλα παιχνίδια έχουν ακολουθήσει ανάλογες πρακτικές προκειμένου να τιμωρήσουν τους “πειρατές”. Εκεί που έπαιζες το Grand Theft Auto IV για παράδειγμα η κάμερα μπορεί να άρχιζε να κουνιέται ανεξέλεγχτα. Στο Alan Wake από την άλλη ο πρωταγωνιστής είχε το ένα μάτι του μόνιμα καλυμμένο, όπως και οι κανονικοί πειρατές.

Αυτό που κερδίζει το βραβείο της καλύτερης τιμωρίας όμως είναι το EarthBound, ένα παιχνίδι που πρωτοκυκλοφόρησε για το SNES την δεκαετία του ‘90. Εκεί οι διάφοροι εχθροί εμφανίζονταν πολύ πιο συχνά, με στόχο να κάνουν το παιχνίδι λιγότερο διασκεδαστικό. Κι αν τελικά κατάφερνες να φτάσεις στον τελικό αρχηγό, το παιχνίδι “πάγωνε” και σου κατέστρεφε το save.

[via]

Σχολιάστε >
21 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.