Η Apple Παρουσιάζει Το iPhone 6 Και Το iPhone 6 Plus

apple-iphone-6-and-iphone-6-plus

Μετά από μια σύντομη αναφορά στη σημασία που έχει το Flint Center, ο χώρος όπου διεξάγεται η σημερινή εκδήλωση, για την Apple, ο Tim Cook πέρασε αμέσως στην παρουσίαση των καινούργιων iPhones. Τα ονόματα τους; iPhone 6 (4.7″) και iPhone 6 Plus (5.5″).

Ακόμα πιο μεγάλα και όμορφα smartphones

To iPhone 6 είναι μοιάζει πολύ με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είχαν διαρρεύσει. Χωρίς γωνίες, με γυαλί στο μπροστινό μέρος που συνεχίζει μέχρι τα πλαϊνά για να συναντήσει τελικά το αλουμίνιο από πίσω. Τόσο το μικρότερο, όσο και το μεγαλύτερο μοντέλο, είναι φανερά λεπτότερα από τους προκατόχους τους. Το μεν iPhone 6 έχει πάχος 6,9 χιλιοστά και το δε iPhone 6 Plus έχει πάχος 7,1 χιλιοστά.

iphone-6-plus-landscape-mode

Το iPhone 6 Plus έρχεται με μια νέα λειτουργία, το "landscape mode"

Για αυτή την γενιά οι μηχανικοί της Apple έχουν αυξήσει τα pixels στην κάθε οθόνη. Αυτή πλέον ονομάζεται Retina HD. Οι αναλύσεις είναι αντίστοιχα 1334 x 750 και 1920 x 1080 pixels. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως το iPhone 6 έχει 38% περισσότερα pixels από το iPhone 5S, ενώ το iPhone 6 Plus 185% περισσότερα.

Δες ακόμαΗ Apple Μπαίνει Στον Κόσμο Των Mobile Πληρωμών Με Το Apple Pay

Ένα από τα θέματα συζήτησης όταν κυκλοφόρησε η φήμη πως η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα iPhone με διαγώνιο οθόνης 5.5″ ήταν το πως θα μπορέσει κανείς να εκμεταλλευτεί τόσο χώρο. Με αυτό το σκεπτικό η Apple έδειξε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μια ειδική landscape λειτουργία για να το χρησιμοποιείς οριζόντια. Θα μπορούσε κανείς να πει πως σε αυτή τη λειτουργία το iPhone 6 Plus μοιάζει κατό κάποιο τρόπο με το iPad mini.

25% πιο γρήγορος επεξεργαστής

Από μέσα τόσο το iPhone 6, όσο και το iPhone 6 Plus χρησιμοποιούν ένα καινούργιο chip που ακούει στο όνομα A8. Σύμφωνα με την Apple, λόγω αυτού οι νέες συσκευές είναι κατά 25% πιο γρήγορες στον επεξεργαστή και κατά 50% πιο γρήγορες στα γραφικά. Επιπλέον οι απαιτήσεις ενέργειας είναι μειωμένες κατά 50%!

apple-a8-chip

Συγκριτικά με το πρώτο iPhone, το iPhone 6 είναι 50 φορές γρηγορότερο

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, από αυτή την χρονιά η Apple υποστηρίζει WiFi 802.11ac, κάτι που κάνει τα καινούργια iPhones έως και τρεις φορές ταχύτερα από το iPhone 5S. Παρόμοιες βελτιώσεις έχουμε και στην ταχύτητα του LTE.

Βελτιωμένη κάμερα

Για πολλούς η κάμερα του iPhone 5S ήταν η καλύτερη που μπορούσες αν βρεις σε smartphone. Σύμφωνα με την Apple, τα φετινά μοντέλα θα μπορούν να τραβούν ακόμα καλύτερες φωτογραφίες.

Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 6 περιλαμβάνει μία iSight κάμερα στα 8 MP με καινούργιο αισθητήρα. Για όσους αγαπούν την φωτογραφία, να πούμε πως η κάμερα έχει διάφραγμα φακού f/2.2 και τα pixels έχουν μέγεθος 1.5μ. Μαζί με το iPhone 6 Plus έρχεται και μια σημαντική προσθήκη: optical image stabilization. Αυτό μεταφράζεται σε αρκετά πιο σταθερές εικόνες. Δυστυχώς το μικρότερο iPhone 6 παραμένει με την ίδια τεχνολογία σταθεροποίησης  εικόνας που είχε και το iPhone 5S.

iphone-6-camera

Το iPhone 6 έρχεται με διάφραγμα φακού f/2.2

Το "Focus Pixels" είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που θα διαφημίσει αρκετά η Apple. Πρόκειται για μια τεχνολογία που μέχρι σήμερα έβρισκες μόνο στις επαγγελματικές DSLR φωτογραφικές μηχανές. Με απλά λόγια βελτιώνει κατά πολύ την ταχύτητα της αυτόματης εστίασης.

Οι πρώτες εικόνες που μοιράζεται μαζί μας η εταιρεία είναι πολύ όμορφες, όμως όπως πάντα, έτσι και αυτή την φορά θα μπορέσουμε να βγάλουμε πιο σωστά συμπεράσματα για την κάμερα όταν την χρησιμοποιήσουμε μόνοι μας. Πάρε μια μικρή ιδέα για τώρα:

Μια φωτογραφία από την νέα κάμερα του iPhone 6

Μια φωτογραφία από την νέα κάμερα του iPhone 6

Μέσα στο chip του A8 θα βρούμε και έναν ξεχωριστό επεξεργαστή που αναλαμβάνει την επεξεργασία του σήματος εικόνας που στέλνει η κάμερα. Η Apple φαίνεται να επενδύει αρκετά σε αυτό τον τομέα. Έτσι ενέργειες όπως η αναγνώριση προσώπων γίνονται αρκετά πιο γρήγορα.

Όσον αφορά την λήψη βίντεο, μαθαίνουμε και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβούν με ανάλυση 1080p, τόσο σε 30 fps, όσο και σε 60 fps. Για τη λήψη βίντεο σε αργή κίνηση έχουμε είτε 120 fps, είτε 240 fps, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός. Σκέψου τι θα μπορείς να κάνεις συνδυάζοντας το ανανεωμένο slo-mo video με το Hyperlapse του Instagram.

Από μπροστά και τα δύο iPhones περιλαμβάνουν από μία FaceTime HD κάμερα με διάφραγμα φακού f/2.2. Λόγω αυτού η Apple υποστηρίζει πως μπορεί από την κάμερα μπορεί να διέρχεται έως και 80% περισσότερο φως σε σχέση με πριν.

Και τώρα το θέμα της τιμής

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς αντίστοιχες τιμές που θα έρθει στην Ελλάδα, στην Αμερική το iPhone 6 ξεκινάει από τα $199 με δύο χρόνια συμβόλαιο. Να πούμε εδώ πως και το iPhone 5S ξεκινουσε από τα $199. Το iPhone 6 Plus ξεκινάει αντίστοιχα από τα $299. Και οι δύο συσκευές θα κυκλοφορήσουν σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, των 16 GB, 64 GB και 128 GB.

Τόσο το iPhone 6, όσο και το iPhone 6 Plus θα κυκλοφορήσουν στις 19 Σεπτεμβρίου στις εξής χώρες: ΗΠΑ, Γαλλία, Χονγκ Κονγκ, Καναδάς, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Ιαπωνία. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για την κυκλοφορία στον υπόλοιπο κόσμο.

Διάβασε επίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Apple Watch 

Σχολιάστε >
20 σχόλια
|
Κατηγορίες:

20 απαντήσεις στο “Η Apple Παρουσιάζει Το iPhone 6 Και Το iPhone 6 Plus”

  1. […] Η Apple Παρουσιάζει Το iPhone 6 Και Το iPhone 6 Plus […]

  2. […] Διαβάστε περισσότερα για το iPhone 6 και iPhone 6 Plus στο Away.gr […]

  3. […] τον ίδιο επεξεργαστή που χρησιμοποιεί και το iPhone 6, θα υποστηρίζουν WiFi 802.11ac και θα περιλαμβάνουν […]

  4. […] Πιθανή Εκδήλωση Της Apple Για Το iPad Στις 16 Οκτωβρίου — Away.gr στη Η Apple Παρουσιάζει Το iPhone 6 Και Το iPhone 6 Plus […]

  5. […] Ο Διάδοχος Του Nexus 5 Θα Παρουσιαστεί Μέσα Στον Οκτώβριο — Away.gr στη Η Apple Παρουσιάζει Το iPhone 6 Και Το iPhone 6 Plus […]

  6. […] Η Google Αποκαλύπτει Το Nexus 6 — Away.gr στη Η Apple Παρουσιάζει Το iPhone 6 Και Το iPhone 6 Plus […]