Η Apple Μπαίνει Στον Κόσμο Των Mobile Πληρωμών Με Το Apple Pay

apple-pay

Αμέσως μετά την παρουσίαση των iPhone 6 και iPhone 6 Plus ο Tim Cook ανέβηκε και πάλι στην σκηνή για να μιλήσει για την επόμενη σημαντική ανακοίνωση της ημέρας. Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν για την παρουσία NFC στις νέες συσκευές, η Apple προχώρησε στην παρουσίαση του Apple Pay. Πρόκειται για μια υπηρεσία που σου επιτρέπει να πληρώνεις για αντικείμενα και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το smartphone σου.

Η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή. Αρχικά μπορείς να προσθέσεις στο Apple Pay όποια/ες πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες έχεις συνδέσει με τον iTunes λογαριασμό σου. Στην συνέχεια σου δίνεται η δυνατότητα να προσθέσεις περισσότερες χρησιμοποιώντας την iSight κάμερα. Για να επιβεβαιώνεις κάθε φορά την ταυτότητα σου πριν από μία πληρωμή θα αρκεί ένα άγγιγμα στο κουμπί έναρξης. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Touch ID της Apple.

apple-pay-add-card

Για την προσθήκη μίας νέας κάρτας αρκεί η iSight κάμερα των καινούργιων iPhones

Για το Apple Pay η εταιρεία από το Cupertino έχει συνάψει συμφωνίες με την American Express, την MasterCard και την Visa. Όπως δήλωσε ο Eddy Cue από την σκηνή του Flint Center, η Apple δεν θα γνωρίζει τι αγόρασες, από που το αγόρασες ή ακόμα και πόσα έδωσες για να το αγοράσεις. Όλα τα δεδομένα στέλνονται αμέσως στις τρεις παραπάνω εταιρείες, οι οποίες αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.

Apple doesn’t know what you bought, where you bought it, or how much you paid for it.

Προς το παρόν το Apple Pay ξεκινάει την λειτουργία του μόνο στην Αμερική. Εκεί υπάρχουν ήδη 220.000 έμποροι που υποστηρίζουν τις πληρωμές μέσω NFC. Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε τα Starbucks, την Nike, τα Subway, τα Sephora, τα Target, το Groupon και το Uber.

Η υπηρεσία αυτή έχει σχεδιαστεί με στόχο να αντικαταστήσει το πορτοφόλι που μεταφέρεις μαζί σου όλη την ημέρα. Προφανώς όμως, ιδιαίτερα στην Ελλάδα κάτι τέτοιο  θα αργήσει αρκετά.

Δες επίσης:
Η Apple παρουσιάζει το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus
Το Apple Watch είναι το πρώτο wearable που δημιουργεί η Apple

Σχολιάστε >
44 σχόλια
|
Κατηγορίες:

44 απαντήσεις στο “Η Apple Μπαίνει Στον Κόσμο Των Mobile Πληρωμών Με Το Apple Pay”