Η Samsung Παρουσιάζει Νέες Galaxy Συσκευές

galaxy-note-4

Σήμερα το μεσημέρι η Samsung παρουσίασε από το Βερολίνο το Note 4 και το Note Edge, τις τελευταίες της προσθήκες της εταιρείας στην επιτυχημένη σειρά Galaxy. Ακόμα γνωρίσαμε το Gear VR, ένα εξάρτημα που χρησιμοποιεί το Note 4 για να σε βάλει στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Ακόμα καλύτερο το Galaxy Note 4

Το Galaxy Note 4 είναι το πρώτο smartphone από την Samsung με ανάλυση οθόνης Quad HD, δηλαδή 2560x1440 pixels, την ίδια που έχει και το LG G3. Αυτό μεταφράζεται σε 515 PPI. Η διαγώνιος της παραμένει σταθερή στις 5.7″.

Από μέσα η συσκευή φοράει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή από την Qualcomm στα 2.7 GHz. Έρχεται με 3 GB μνήμης RAM και 32 GB εσωτερικής μνήμης. Να πούμε όμως πως υπάρχει και ειδική θήκη για κάρτες μνήμης τύπου microSD. Η μπαταρία του παραμένει στα ίδια επίπεδα (3.220 mAh), συνεπώς η Samsung θα βασιστεί στις όποιες βελτιώσεις του επεξεργαστή για να διατηρήσει την διάρκεια της μπαταρίας σταθερή.

Θυμήσου ακόμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για για το Galaxy S5 mini

galaxy-note-4-02

Η βασική κάμερα του Galaxy Note 4 μπορεί πλέον να τραβάει φωτογραφίες με ανάλυση 16MP, ενώ η μπροστινή του με 3.7MP. Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε πως η κάμερα του είναι μία από τις πρώτες στα smartphones που χρησιμοποιούν Optical Image Stabilization (OIS) για την λήψη φωτογραφιών.

Το S Pen παραμένει απαραίτητο εργαλείο για να απολαύσεις στο έπακρο όλες τις δυνατότητες του Galaxy Note 4. Η εταιρεία υποστηρίζει πως έχει βελτιώσει την ευαισθησία και την ακρίβεια του, κάτι που θα πρέπει να δοκιμάσουμε από κοντά για να το δούμε. Στο κομμάτι του λογισμικού με το S Pen αποκτάς περισσότερες multi-tasking δυνατότητες. Μπορείς για παράδειγμα να ελαχιστοποιείς και να αλλάζεις το μέγεθος που καταλαμβάνουν στην οθόνη οι εφαρμογές. Αρκετά χρήσιμο ακούγεται.

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το Gear VR και η εικονική πραγματικότητα

Η Samsung σου δίνει ακόμα έναν λόγο για να αποκτήσεις το Galaxy Note 4. Αυτός ακούει στο όνομα Gear VR. Είναι ένα εξάρτημα που, όπως καταλαβαίνεις και από το όνομα του, αναλαμβάνει να σε βάλει στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Διάβασε σχετικάΓιατί το Facebook εξαγόρασε την Oculus VR;

gear-vr

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το Galaxy Note 4 μέσα στο Gear VR και στην συνέχεια να το φορέσεις στο στο πρόσωπο σου. Το περιεχόμενο που θα μπορείς να απολαμβάνεις μέσα από αυτό προέρχεται από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Oculus VR, με την οποία θα συνεργάζεται η Samsung.

Το κάπως ιδιαίτερο Galaxy Note Edge

Παράλληλα με τα παραπάνω, η Samsung παρουσίασε και το Galaxy Note Edge. Πρόκειται για ένα smartphone διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει.galaxy-note-edge

Αναφερόμαστε, όπως κατάλαβες, στην οθόνη του, η οποία συνεχίζει μέχρι το πλαϊνό μέρος της συσκευής. Έτσι μας προσφέρει μια μικρή επιπλέον λωρίδα οθόνης πλάτους 160 pixels. Προς το παρόν αυτή η λωρίδα εμφανίζει απλές πληροφορίες όπως για παράδειγμα κάποιες ειδοποιήσεις, την ημερομηνία και την ώρα. Οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να την ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους κάνοντας χρήση του αντίστοιχου SDK που θα κυκλοφορήσει. Επειδή είναι κάτι το εντελώς καινούργιο, το πόσο χρήσιμη θα είναι η πρόταση της Samsung θα φανεί μετά τα πρώτα reviews. Παρ' όλα αυτά φαίνεται ενδιαφέρουσα. Δεν ξέρουμε αν θα μπορούν να πουν το ίδιο οι αριστερόχειρες.

Η οθόνη του Galaxy Note Edge διατηρεί τον ίδιο αριθμό PPI με το Galaxy Note 4. Η ανάλυση του όμως είναι λίγο μεγαλύτερη (2560x1600 pixels), λόγω των επιπλέον pixels στα πλαϊνά. Από μέσα η Samsung έχει επιλέξει έναν τετραπύρηνο Snapdragon 805 στα 2.7 GHz, 3 GB RAM και 32 GB εσωτερικής μνήμης. Με λίγα λόγια το από μέσα του είναι ίδιο με του Galaxy Note 4. Η μόνη διαφορά του είναι η λίγο μικρότερη μπαταρία (3.000 mAh), η οποία, δεδομένων και των περισσότερων pixels, περιμένουμε να διαρκεί λιγότερο.

[via, via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η Samsung Παρουσιάζει Νέες Galaxy Συσκευές”

  1. […] έξω. Ακόμα μεγαλύτερη από το iPhone 6 Plus των 5,5″ και το Galaxy Note των 5,7″. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο σε αρκετούς, οι πωλήσεις […]

  2. […] Ο Διάδοχος Του Nexus 5 Θα Παρουσιαστεί Μέσα Στον Οκτώβριο — Away.gr στη Η Samsung Παρουσιάζει Νέες Galaxy Συσκευές […]