Μετά Το Amazon Και Η Google Πειραματίζεται Με Drones

google-x-drones

Η Google ακολουθεί τα χνάρια του Amazon, αποκαλύπτοντας πως δημιουργεί drones για την μεταφορά αντικειμένων.

Πρόκειται για ένα project στο οποίο το Google X, το -όχι και τόσο μυστικό πια- εργαστήριο της εταιρείας, εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια. Για τις δοκιμές επιλέχθηκε η Αυστραλία, κυρίως λόγω της χαλαρότητας της νομοθεσίας που αφορά τα drones. Ανάμεσα στα αντικείμενα που μετέφεραν με επιτυχία προς δύο φάρμες της χώρας ήταν σοκολάτες και λιχουδιές για σκυλιά.

Διάβασε ακόμαΠώς Τα Αυτοοδηγούμενα Αυτοκίνητα Θα Αλλάξουν Τα Πάντα

Τα drones της Google έχουν υβριδικό σχεδιασμό. Όταν παραδίδουν κάποιο δέμα, μοιάζουν σαν ένα οποιοδήποτε συνηθισμένο drone. Κατά τη διάρκεια της πτήσης όμως γέρνουν προς τα μπροστά κατά 90° και μοιάζουν περισσότερο με αεροπλάνα. Για να καταλάβεις πως λειτουργούν δες το σχετικό βίντεο που δημιούργησε η εταιρεία:

Μακροπρόθεσμα η Google θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία και για να μεταφέρει με ασφάλεια και ταχύτητα διάφορα προϊόντα σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. “Even just a few of these, being able to shuttle nearly continuously could service a very large number of people in an emergency situation,” αναφέρει ο επικεφαλής του εργαστηρίου Google X, Astro Teller.

Σύντομα τόσο η Google όσο και το Amazon θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν drones για εμπορικούς σκοπούς. Το μόνο που απομένει είναι να έρθει η κατάλληλη νομοθεσία που θα επιτρέπει κάτι τέτοιο.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.