Δημιούργησε Όμορφα Time-Lapses Με Το Hyperlapse

instagram-hyperlapse

Το Instagram κυκλοφορεί σήμερα μια καινούργια εφαρμογή για το iOS που ονομάζεται Hyperlapse. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείς όμορφα time-lapses χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού σου και όχι κάποιον επαγγελματικό εξοπλισμό. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο από ότι ίσως φαντάζεσαι.

Στο Hyperlapse δεν θα συναντήσεις φίλτρα και άλλα εργαλεία για την επεξεργασία του βίντεο που τραβάς. Το μόνο που σε αφήνει να ρυθμίσεις η εφαρμογή είναι η ταχύτητα της αναπαραγωγής. Επιλέγοντας το “1x” θα δεις ένα βίντεο, όπως ακριβώς το τράβηξες, αλλά, χάρη στους αλγορίθμους που ανέπτυξε το Instagram, χωρίς καθόλου κουνήματα. Η μέγιστη επιλογή που έχεις είναι το “12x”. Έτσι δημιουργείς όμορφα βίντεο σαν τα παρακάτω:

“This is an app that let’s you be in the moment in a different way,” αναφέρει ο Mike Krieger, συνιδρυτής του Instagram. “We did that by taking a pretty complicated image processing idea, and reducing it to a single slider. That’s super Instagram-y.” Στο Wired μπορείς να διαβάσεις ένα μεγαλύτερο αφιέρωμα για το πως τους ήρθε η ιδέα και πως την υλοποίησαν.

Η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στο App Store, από όπου μπορείς να την κατεβάσεις δωρεάν. Για όποιον θέλει να την δοκιμάσει στο Android, να πούμε πως θα καθυστερήσει. Πόσο; Αυτό εξαρτάται από την Google, η οποία σύμφωνα με την ομάδα του Instagram θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στο API της κάμερας. Μέχρι τότε:

Hyperlapse για iOS

[image via]

Σχολιάστε >
6 σχόλια
|
Κατηγορίες:

6 απαντήσεις στο “Δημιούργησε Όμορφα Time-Lapses Με Το Hyperlapse”

  1. […] Όσον αφορά την λήψη βίντεο, μαθαίνουμε και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβούν με ανάλυση 1080p, τόσο σε 30 fps, όσο και σε 60 fps. Για τη λήψη βίντεο σε αργή κίνηση έχουμε είτε 120 fps, είτε 240 fps, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός. Σκέψου τι θα μπορείς να κάνεις συνδυάζοντας το ανανεωμένο slo-mo video με το Hyperlapse του Instagram. […]