Μία Κινητή Αποτοξίνωση (Ή Μήπως Όχι;)

smartphone-addict

Τι γίνεται όταν φτάνεις στο σημείο να αντιλαμβάνεσαι το κινητό σου τηλέφωνο σαν φυσική προέκταση του χεριού σου; Όταν δεν μπορείς να κάνεις βήμα χωρίς αυτό; Να πας σούπερ μάρκετ ή στο περίπτερο, εδώ πιο διπλά, χωρίς απλά να το νιώθεις πάνω σου; Για να μην αναφερθούμε φυσικά σε περιόδους διακοπών.

Μιλάμε λοιπόν για συνήθεια; Εξάρτηση; Εμμονή; Μανία; Η τραγική αλήθεια είναι ότι σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια, σιγουριά, άνεση και αν είναι και smartphone, οι λόγοι είναι ακόμη περισσότεροι.

Διάβασε ακόμα: Το OM/One είναι ένα ηχείο που αιωρείται

Ψάχνοντας σχετικές έρευνες διαπιστώνει κανείς ότι καθένας αναπτύσσει ένα συγκεκριμένο είδος σχέσης με το κινητό του. Κάποιοι το έχουν σαν παρέα, ενώ άλλοι δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς να το έχουν στο κομοδίνο τους ή κάτω από το μαξιλάρι τους. Κάποιοι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι σε μία δύσκολη περίσταση ή σε μία φάση αμηχανίας το χρησιμοποιούν για να απασχολούνται με κάτι ακόμη κι αν αυτό είναι ανούσιο.

Να όμως που η καινοτομία μπορεί να πολεμήσει και τέτοιου είδους παράξενους εθισμούς. Το εκπληκτικά minimal προϊόν που βλέπεις παρακάτω ονομάζεται noPhone.

no-phone

Αναφέρω άμεσα τα μοναδικά χαρακτηριστικά του: Δεν χρειάζεται φόρτιση, δεν χρειάζεται αναβάθμιση, είναι αδιάβροχο και άθραυστο. Επίσης, δεν έχει κάμερα, δεν μπορείς να κάνεις κλήσεις από αυτό, δεν υποστηρίζει Bluetooth και είναι ανθεκτικό σε περίπτωση που πέσει στη λεκάνη της τουαλέτας(!). Θα μπορούσε να το περιγράψει κανείς ως μία placebo εφεύρεση. Μια προσπάθεια να ξεκολλήσει από το κινητό του κάποιος με τη μέθοδο της αυθυποβολής.

Η τιμή του παραμένει άγνωστη προς το παρόν μιας και η εμφάνιση του στο Διαδίκτυο μετράει κάποιες ώρες. Θα έχουν ενδιαφέρον όμως οι κριτικές, οι σχολιασμοί, ή ακόμη και τα τρολαρίσματα.

Δες και το, ομολογουμένως σύντομο, tutorial που ανέβασε η εταιρία στο YouTube:

[via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.