Η Google Αναπτύσσει Εξελιγμένο Γονικό Έλεγχο Για Παιδιά Κάτω Των 13

child-laptop

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της The Information, η Google σχεδιάζει νέες διαδικτυακές υπηρεσίες και εργαλεία, με φόντο την μεγαλύτερη ασφάλεια και με σκοπό να προσεγγίσει τους πιο μικρούς φίλους του Internet.

Έως και σήμερα οι μεγάλες εταιρίες υποστήριξης λειτουργικών συστημάτων παρέχουν στο γονέα ρύθμιση γονικού ελέγχου, ώστε το σερφάρισμα των παιδιών να πραγματοποιείται ασφαλέστερα και ελεγμένα. Όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα, περί της ενεργοποίησής του, είναι απογοητευτικά. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, πολλοί είναι αυτοί που δεν το εφαρμόζουν είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω μεγάλης επιείκειας.

Η Google λοιπόν φαίνεται να στράφηκε σε μία νέα φιλοσοφία υποστήριξης για παιδιά ακόμη και κάτω των 13 ετών. Μεταξύ αυτών των καινοτόμων εργαλείων θα είναι μια νέα ασφαλέστερη έκδοση του YouTube για παιδιά. Κατά τον ίδιο τρόπο θα ακολουθήσουν, προφανώς, και εκδόσεις για τον Chrome και το Gmail. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης του Internet από τον μικρό “εξερευνητή”, ο γονέας θα είναι σε θέση να ενημερώνεται για το περιεχόμενο και να ελέγχει την δραστηριότητα μέσω ενός online πίνακα ελέγχου. Φαίνεται λοιπόν πως η Google προσπαθεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου για το νέο της project.

Διάβασε ακόμαΗ Google και η Novartis φέρνουν τους έξυπνους φακούς επαφής 

Η διαδικασία όμως θα είναι μάλλον επίπονη. Βασικός κριτής του αποτελέσματος θα είναι ένας νόμος που ακούει στο όνομα COPPA (Children's Online Privacy Protection Act). Η Google οφείλει να προχωρήσει στο νέο της εγχείρημα βάση τους κανόνες που αυτός ορίζει. Σύμφωνα λοιπόν με τον COPPA, κρίνεται απαραίτητη η έγκριση του γονέα στη περίπτωση που ο χρήστης είναι κάτω των 13. Μπορεί λοιπόν η δήλωση της ηλικίας να είναι αναγκαία μέχρι και τώρα, σε διαδικασίες εγγραφής για εφαρμογές της Google, αλλά δεν ακολουθείται η ίδια λογική στις συσκευές με λειτουργικό Android.

Ακόμη και λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα οι απόψεις ήταν διφορούμενες και απ' ότι όλα δείχνουν, τα σχόλια θα κινηθούν στο ίδιο μοτίβο των δυο στρατοπέδων. Κάποιοι το θεώρησαν ως ενδιαφέρον βήμα και άλλοι αντέδρασαν επικριτικά, υπονοώντας πως το ενδιαφέρον της μεγάλης εταιρίας επικεντρώνεται στην απόκτηση περισσότερων πελατών, ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια περί αντιμετώπισης των παιδιών ως το μελλοντικό επικερδές κοινό της Google.

Αναμένουμε λοιπόν την επίσημη έκδοση και ανακοίνωση της Google για το νέο αυτό εγχείρημα.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.