Μπουγελώματα Για Φιλανθρωπικό Σκοπό

bill-gates-ice-bucket-challenge

Τις τελευταίες ημέρες το Internet έχει γεμίσει με βιντεάκια ανθρώπων από όλο τον κόσμο να αδειάζουν κουβάδες με παγωμένο νερό στο κεφάλι τους. Κάθε ένας από αυτούς συμμετέχει στο “Ice Bucket Challenge”, μια πρόκληση που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ασθένεια ALS.

Η ελληνική της ονομασία είναι Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση. Πρόκειται για μία νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη. Ίσως να την έχεις ακουστά και ως την ασθένεια του “Lou Gehrig”, από τον διάσημο παίχτη του baseball που το 1939 αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω της συγκεκριμένης ασθένειας. Το προσδόκιμο ζωής για τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από την ALS είναι από δύο έως και πέντε χρόνια. Σύμφωνα με το αντίστοιχο λήμμα στην Wikipedia, μόλις το 4% από αυτούς ζει για παραπάνω από 10 χρόνια.

Για πολλούς αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με το Ice Bucket Challenge και την ALS ξεκίνησε από τον Pete Frates, έναν πρώην παίχτη του baseball ο οποίος πριν από δύο χρόνια διεγνώσθη με αυτή την ασθένεια. Η πρόκληση του Ice Bucket Challenge είναι αρκετά απλή: Είτε δωρίζεις ένα ποσό (συνήθως $100) σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, είτε αδειάζεις πάνω σου έναν κουβά με παγωμένο νερό, το τραβάς βίντεο και το μοιράζεσαι με όλο τον κόσμο μέσα από τα social media. Από εκεί καλείς ακόμα τρία άτομα να συμμετέχουν στην πρόκληση αυτή.

Κι αν σκέφτεσαι πως “σιγά μην βοηθάει πραγματικά τις φιλανθρωπικές οργανώσεις κάτι τέτοιο”, απλώς να σου πω πως για το διάστημα από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 16 Αυγούστου η ALS Association έλαβε $11,4 εκατομμύρια σε δωρεές, ένα ποσό 6 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς.

Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις συμμετοχές που έχουμε δει στο Ice Bucket Challenge με ανθρώπους από τον χώρο της τεχνολογίας. Έχω αφήσει την αγαπημένη μου για το τέλος.

Tim Cook

Larry Page και Sergey Brin

Mark Zuckerberg

Satya Nadella

Jeff Bezos

Dick Costolo

Elon Musk

Bill Gates

Προφανώς η λίστα δεν περιορίζεται μόνο στους παραπάνω. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet μπορείς να βρεις τα αντίστοιχα βιντεάκια από τον Jimmy Fallon, τον Justin Timberlake, την Oprah Winfrey, τον Conan O'Brien, την Elisabeth Banks και πολλούς ακόμα. Κάτι μου λέει πως θα έχουμε και συνέχεια.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.