Άγνωστοι Κατάφεραν Να Παραβιάσουν Το Δίκτυο Tor

anonimity-web

Οι δημιουργοί του Tor προειδοποιούν πως κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών άγνωστοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για ανθρώπους που επισκέπτονταν κρυμμένες υπηρεσίες, όπως το Silk Road. Πρακτικά όποιος συνδέθηκε στο Tor από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου θα πρέπει να θεωρήσει πως είναι πιθανό να έχει εκτεθεί.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερα άσχημη είδηση για την υπηρεσία, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως από ανθρώπους που θέλουν να κρύψουν την ταυτότητα τους από τρίτους, καθώς σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Ερευνητές ενός πανεπιστημίου ή κάποιος άλλος;

Πιστεύεται ότι η παραβίαση αυτή έγινε από ερευνητές του Carnegie Mellon’s Computer Emergency Response Team, οι οποίοι πριν από λίγες βδομάδες ακύρωσαν ξαφνικά μια προγραμματισμένη ομιλία στο συνέδριο Black Hat που είχε τον τίτλο “You Don't Have to be the NSA to Break Tor: Deanonymizing Users on a Budget”.

Κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς θα ανέφεραν στην ομιλία τους, όμως σύμφωνα με τα όσα έχει μάθει η ομάδα που αναπτύσσει το Tor, οι ερευνητές μελετούσαν πώς θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει κάποιους διακομιστές του δικτύου για να παρακολουθήσει την κίνηση που διέρχεται από αυτούς.

Στην καλύτερη περίπτωση το Carnegie Mellon University θα επιβεβαιώσει μέσα στο επόμενο διάστημα πως οι δικοί του ερευνητές ήταν αυτοί που παραβίασαν το Tor. Διαφορετικά η είδηση θα προκαλέσει περισσότερη ανησυχία για την ασφάλεια που θεωρούμε πως προσφέρει το Tor σε όποιον θέλει να παραμείνει ανώνυμος.

[image via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.