Οι 5 Καλύτερες Χώρες Στον Κόσμο Για Να Δημιουργήσεις Μια Startup

best-countries-to-launch-a-startup-intro

Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων επιλέγει τον κόσμο των startups για να εργαστεί. Το μέρος όπου αυτή θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει παίζει σημαντικό ρόλο στην βιωσιμότητα της. Έτσι το Carson College of Business του Washington State University αποφάσισε να τρέξει μια έρευνα για να εντοπίσει τις καλύτερες χώρες που μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μία startup.

Ανεξάρτητα από συγκεκριμένες περιοχές-πόλεις, όπου στις πρώτες θέσεις θα συναντούσαμε την Silicon Valley, το Λονδίνο και άλλες, η έρευνα επικεντρώθηκε σε χώρες στο σύνολο τους. Η εύκολη πρόσβαση στην χρηματοδότηση, το ύψος της φορολογίας, η υγεία της οικονομίας, το χαμηλό κόστος διαβίωσης και η παρουσία επαρκώς εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού είναι τα πέντε κριτήρια που μελέτησαν. Ας δούμε τα συμπεράσματα που βγήκαν.

Χονγκ Κονγκ

Στην πρώτη θέση συναντάμε το Χονγκ Κονγκ, το οποίο δεν είναι ακριβώς χώρα, αλλά δεν είναι και πόλη. Εκεί η φορολογία που αφορά τις επιχειρήσεις βρίσκεται στο 16.5%. Την ίδια στιγμή το 27.7% του πληθυσμού ολοκληρώνει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

best-countries-to-launch-a-startup-01

Καναδάς

Αμέσως μετά έρχεται ο Καναδάς. Εκεί το κόστος διαβίωσης είναι σχετικά χαμηλό. Παράλληλα η τιμή του πληθωρισμού που βρίσκεται στο 1.2% δείχνει πως η οικονομική ευρωστία της χώρας θα παραμείνει σταθερή για το επόμενο διάστημα.

best-countries-to-launch-a-startup-02

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε της Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρόλο που η φορολογία που αφορά τις επιχειρήσεις αγγίζει το υψηλό 40%, η πρόσβαση σε καλά εκπαιδευμένο προσωπικό είναι αρκετά εύκολη.

best-countries-to-launch-a-startup-03

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι ακόμα μία χώρα με εξαιρετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις. Εδώ βρίσκεται στο 17%.

best-countries-to-launch-a-startup-04

Αυστραλία

Στην τελευταία και πέμπτη θέση της λίστας συναντάμε την Αυστραλία. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως το ενοίκιο είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με άλλες χώρες και την ίδια στιγμή το εργατικό δυναμικό είναι σε μεγάλο βαθμό επαρκώς εκπαιδευμένο.

best-countries-to-launch-a-startup-05

[via]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.