18.000 Υπαλλήλους Διώχνει η Microsoft

satya-nadella

Η Microsoft ανακοίνωσε το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων στην ιστορία της. 18.000 άτομα θα αναγκαστούν να αφήσουν την εταιρεία μέσα στους επόμενους 12 μήνες, κάτι που αντιστοιχεί στο 14.1% του εργατικού της δυναμικού.

Όπως ίσως να σκέφτεσαι, το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς προέρχεται από την Nokia. 12.500 υπάλληλοι για να είμαστε ακριβείς. Λαμβάνοντας υπόψη πως με την εξαγορά της φιλανδικής εταιρείας η Microsoft απέκτησε 30.000 επιπλέον υπαλλήλους, αμέσως καταλαβαίνουμε πως η απόφαση αυτή αφορά περίπου τους μισούς υπαλλήλους του τμήματος συσκευών της Nokia.

Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα. Σε αυτό βλέπουμε πόσους υπαλλήλους έχει διώξει κάθε μία από τις Intel, Google, Hewlett-Packard, Microsoft και BlackBerry από το 2011 μέχρι και σήμερα. Η Microsoft βρίσκεται στην δεύτερη θέση, πίσω μόνο από την BlackBerry.

“The first step to building the right organization for our ambitions is to realign our workforce,” είπε ο Satya Nadella στο σημείωμα που δημοσίευσε η εταιρεία. “Ιt’s important to note that while we are eliminating roles in some areas, we are adding roles in certain other strategic areas. My promise to you is that we will go through this process in the most thoughtful and transparent way possible.”

Υπενθυμίζουμε πως μόλις πριν από μία εβδομάδα ο Satya Nadella είχε γράψει ένα εκτενές κείμενο προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, στο οποίο ανέλυε τις σκέψεις του για την νέα εποχή στην οποία μπαίνει η Microsoft.

[via, via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.