Έρχονται Σημαντικές Περικοπές Θέσεων Εργασίας Στην Microsoft Λόγω Της Nokia

satya-nadella

Πριν από λίγους μήνες η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia, βγάζοντας από τα ταμεία της κάτι παραπάνω από $7,2 δις. Σήμερα το Bloomberg υποστηρίζει πως η Microsoft σχεδιάζει να απολύσει μερικές χιλιάδες υπαλλήλους, μια απόφαση που μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, δεν αποκλείεται το μέγεθος των απολύσεων να ξεπεράσει το αντίστοιχο του 2009. Να πούμε πως τότε η Αμερική βρίσκονταν στην αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Εκείνη την χρονιά περίπου 5.800 άτομα αναγκάστηκαν να φύγουν από την εταιρεία, κάτι που αντιστοιχούσε στο 5% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων της.

Τα τελευταία στοιχεία από τις αρχές Ιουνίου να δείχνουν πως η Microsoft έχει 127.104 υπαλλήλους, από τους οποίους οι 30.000 προστέθηκαν λόγω της εξαγοράς της Nokia. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Microsoft έχει δεσμευτεί πως μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα μειώσει τα έξοδα της εταιρείας κατά $600 εκατομμύρια. Πιθανώς οι απολύσεις που ακούγονται να είναι ένα από τα μέτρα που θα πάρει προκειμένου να πετύχει αυτό το στόχο.

Η είδηση αυτή έρχεται μόλις μία βδομάδα μετά τη δημοσίευση του κειμένου που έγραψε ο Satya Nadella σχετικά με το που θα στραφεί η Microsoft για τα επόμενα χρόνια. Υπενθυμίζουμε πως σε αυτό αναφέρει πως θέλει να δοθεί περισσότερη έμφαση στις φορητές συσκευές, το cloud-computing και το λογισμικό που συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας. Περισσότερα για τα σχέδια του θα μάθουμε αργότερα μέσα στον μήνα, όταν και η Microsoft θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο.

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.