Η Google Ventures Έρχεται Στην Ευρώπη Με Κεφάλαιο $100 Εκατ.

google-ventures-europe

Η Google επιβεβαίωσε την πρόθεση της να φέρει και στην Ευρώπη την Google Ventures, τον επενδυτικό βραχίωνα της εταιρείας που κατά το παρελθόν έχει χρηματοδοτήσει startups όπως την Uber και τη Nest. Η έδρα του θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όμως θα επενδύει σε όλη την Ευρώπη. Στη διάθεση του σε πρώτη φάση θα έχει ένα κεφάλαιο που αγγίζει τα $100 εκατομμύρια.

Στην Google Ventures Europe θα υπάρχουν τέσσερις ομόρρυθμοι εταίροι, ο Eze Vidra, επικεφαλής του London Campus της Google, ο Tom Hulme, διευθυντής της IDEO, ο Peter Read, επενδυτής, και ο Avid Larizadeh του code.org. Ο MG Siegler, πρώην συντάκτης στο TechCrunch, θα λειτουργεί κατά το πρώτο διάστημα ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του αμερικάνικου και του ευρωπαϊκού τμήματος του επενδυτικού ταμείου.

‘As we look out around the world, we realise that the tech ecosystems are getting bigger and stronger,” είπε στους Financial Times ο David Drummond, Senior VP of Corporate Development στην Google. “Nowhere is this more true than in Europe. Every European capital I travel to I see these start-up clusters. It’s obvious that great companies will come out of these ecosystems.”

Στην ήπειρο μας δραστηριοποιούνται αρκετά επενδυτικά ταμεία με κεφάλαιο μεγαλύτερο από αυτό που θα έχει στη διάθεση του το ευρωπαϊκό τμήμα της Google Ventures. Η Index Ventures για παράδειγμα ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου μεγέθους $546 εκατομμυρίων. Τον Μάιο πάλι η Balderton (πρώην Benchmark) Capital ανακοίνωσε τη διάθεση ακόμα $305 εκατομμυρίων. Το πλέονεκτημα της Google Ventures είναι πως ανήκει στην Google και το όνομα πολλές φορές θα είναι από μόνο του αρκετό για να την επιλέξει κάποια startup. Η πλευρά της Google υποστηρίζει άλλωστε πως, ανάλογα με την επιτυχία που θα έχουν οι επενδύσεις, τα $100 εκατομμύρια είναι δυνατό να αυξηθούν.

Θυμήσου σχετικά:
Η Αξία Του Uber Αγγίζει Πλέον Τα $17 Δις
Η Google Εξαγοράζει Τη Nest Labs Έναντι $3,2 Δις

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.