Ακόμα Πιο Εντυπωσιακές Φωτογραφίες Από Το iPhone Με Το Olloclip

Olloclip Close Up

60.000.000 φωτογραφίες ανεβαίνουν κάθε μέρα στο Instagram, ενώ πραγματοποιούνται 16.000.000.000 likes από τους 200.000.000 χρήστες. Μαζί με το Instagram, έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο οικοσύστημα γύρω από τη φωτογραφία από smartphones. Σκέψου μόνο πόσες, άκρως επιτυχημένες, εφαρμογές υπάρχουν: VSCO Cam, Camera+, Blux Pro, Hipstamatic και η λίστα είναι ατελείωτη. Εκτός από τις εφαρμογές όμως, έχουν κυκλοφορήσει και πολλά αξεσουάρ για τα διάφορα smartphones και, κυρίως, το iPhone. Το πιο επιτυχημένο από αυτά είναι, δίχως αμφιβολία, ο φακός της Olloclip. Ένας φακός που μπαίνει πολύ εύκολα στο iPhone σου και δίνει 3 νέες και εντυπωσιακές δυνατότητες στην κάμερα του τηλεφώνου σου.

Fisheye

Ο όρος Fisheye δημιουργήθηκε το 1906 από τον Αμερικάνο φυσικό και εφευρέτη Robert Wood που ήθελε να περιγράψει πώς βλέπει ένα ψάρι που βρίσκεται κάτω από το νερό. Η πρώτη πρακτική εφαρμογή αυτών των φακών ήταν τη δεκαετία του 1920 από μετεωρολόγους που ήθελαν να μελετήσουν το σχηματισμό των συννέφων ενώ η μαζική παραγωγή τους ξεκίνησε το 1960. Μετά από περίπου 20 μέρες που κυκλοφορώ παντού με το Olloclip, διαπίστωσα ότι ο φακός που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι ο Fisheye. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ultra wide, παραμορφώνει λίγο τα αντικείμενα για να δώσει σφαιρική αίσθηση σε ολόκληρη την φωτογραφία με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Για ακόμα καλύτερες Fisheye φωτογραφίες, προτείνω να χρησιμοποιήσεις τα φίλτρα Pinhole και Depth of Field του Camera+ αλλά και το Radial Tilt Shift από το ίδιο το Instagram.

Olloclip Fisheye

Wide

Έχω νιώσει πολλές φορές πως αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι εντυπωσιακό και αξίζει να το αποθανατίσω με τη φωτογραφική μου μηχανή. Βγάζοντας το iPhone από την τσέπη και ανοίγοντας το Camera app, διαπιστώνω ότι αυτό που βλέπω στην οθόνη του κινητού μου, είναι μόλις ένα μικρό δείγμα από τη θέα του σημείου που βρίσκομαι. Πλέον, χρησιμοποιώντας τον wide φακό, μπορώ να αποτυπώσω πολύ μεγαλύτερο μέρος απ' ότι υπάρχει μπροστά μου αφού διπλασιάζεται το πεδίο φωτογράφησης. Φυσικά, οι selfies πλέον έχουν περισσότερα άτομα και, αν η Ellen DeGeneris χρησιμοποιούσε τον wide φακό του Olloclip, δεν θα υπήρχε κανένα κομμένο πρόσωπο στην φωτογραφία που πήρε 3.4 εκατομμύρια retweets!

Παρόλο που το Instagram σου επιτρέπει να ανεβάζεις μόνο τετράγωνες φωτογραφίες, δοκίμασε να βάλεις άσπρο πλαίσιο στο πάνω και κάτω μέρος της φωτογραφίας.

Wide Olloclip

Macro

Η αλήθεια είναι ότι ο Olloclip έχει δύο φακούς Macro, έναν 10x και έναν 15x. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορείς να φωτογραφίσεις αντικείμενα από κοντά και από πάρα πολύ κοντά! Με τον Macro φακό θα ανακαλύψεις πως μοιάζουν αντικείμενα που δεν είχες σκεφτεί ποτέ να κοιτάξεις από τόσο κοντά όπως μία τυπωμένη σελίδα, ένα φυτό ή ακόμα και η άσφαλτος.

Macro Olloclip

Πού βρίσκω το Olloclip;

O 4-1 φακός του Olloclip διατίθεται από το site της εταιρείας για 69.99$ ενώ εκτός από την έκδοση για τα iPhone 5/5S, υπάρχουν φακοί τόσο για τα iPhone 4/4S, για το 5C αλλά και το iPad. Μαζί με τον 4-1 φακό έρχεται μαζί και μία άκρως πρακτική θήκη που σου επιτρέπει εύκολα και γρήγορα να προσαρμόζεις το Olloclip πάνω στο iPhone χωρίς να χρειάζεται να βγάζεις το τηλέφωνο από τη θήκη.

Olloclip 4-in-1 iPhone Lens

Μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με το Olloclip μπορείς να βρεις στο gallery section του site αλλά και στο instagram με το hashtag #olloclip.

[photos via, via, via]

Σχολιάστε >
87 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.