Μια Ματιά Στην Εμφάνιση Και Όχι Μόνο Του Android L

android-l

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που η Google προχώρησε σε μια σημαντική ανανέωση της εμφάνισης του Android. Υπενθυμίζουμε πως η Apple έκανε κάτι τέτοιο στο iOS το προηγούμενο καλοκαίρι. Επόμενο ήταν λοιπόν να έχουμε μια ανανέωση και στο Android. Αυτό ακριβώς ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακόμα το όνομα που θα φέρει η επόμενη έκδοση του Android, για λόγους ευκολίας η Google αναφέρεται σε αυτήν ως “Android L”. Οι πρώτες εικόνες που έχουμε από το Android L δείχνουν πως θα είναι αρκετά όμορφο.

Δες ακόμαAndroid One, Μια Νέα Πρωτοβουλία Της Google

Το όνομα που επέλεξε η Google για την γενικότερη ανανέωση στα γραφικά που θα συναντάμε στο Android είναι το “Material Design”. Στην ιστοσελίδα που ετοίμασε η εταιρεία για αυτό συναντάμε αναλυτικά παραδείγματα για το σκεπτικό πίσω από τις αλλαγές. Από τις ίδιες τις εφαρμογές της Google, όπως το Gmail, μέχρι και το πληκτρολόγιο, οι αλλαγές είναι πολλές. Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο:

Ανανέωση έχουμε και στον τρόπο που εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις, οι οποίες πλέον αποκτούν τη μορφή των καρτών που έχουμε συνηθίσει στο Google Now. Ακόμα, μαθαίνουμε πως προστίθεται ένα νέο είδος ειδοποίησης, το Heads Up, το οποίο εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Από εκεί ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το αποκρύψει, εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο, πολύ εύκολα.

Στο θέμα των επιδόσεων, τα ευχάριστα νέα είναι πως το Android L θα χρησιμοποιεί το ART, αντί του Dalvik που χρησιμοποιούσε by default μέχρι τώρα. Επειδή για τους περισσότερους αυτά είναι άγνωστα, πρόκειται για τις εικονικές μηχανές πάνω στις οποίες τρέχουν οι εφαρμογές. Η Google αναφέρει πως οι προγραμματιστές δεν θα χρειαστεί να κάνουν ιδιαίτερες αλλαγές στον κώδικα. Το ART, το οποίο έφτασε στο Android πέρυσι μαζί με το KitKat, διαχειρίζεται πιο αποδοτικά την μνήμη της συσκευής, και σύμφωνα με τον Dave Burke, Director of Engineering στην ομάδα του Android, τρέχει έως και δύο φορές πιο γρήγορα από το Dalvik.

Αυτή είναι η νέα εμφάνιση του Gmail

Αυτή είναι η νέα εμφάνιση του Gmail

Μία ακόμα από τις αλλαγές που θα έρθουν έχει να κάνει με την μπαταρία. Το Battery Saver Mode θα ρίχνει την ταχύτητα στην οποία τρέχει η CPU και θα απενεργοποιεί τα δεδομένα παρασκηνίου και όποια άλλη εργασία καταναλώνει σημαντικές ποσότητες ενέργειας. Σύμφωνα με την Google λόγω αυτού τής της λειτουργίας η μπαταρία ενός Nexus 5 θα διαρκεί 90 λεπτά παραπάνω κάθε ημέρα. Όχι κι άσχημα.

Η οθόνη κλειδώματος γίνεται “εξυπνότερη”, αφού πλέον θα έχεις τη δυνατότητα να παραλείψεις την είσοδο του PIN, όταν βρίσκεσαι για παράδειγμα σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία που εμπιστεύεσαι (π.χ. σπίτι) ή αν φοράς κάποιο Android smartwatch. Σε τέτοιες περιπτώσεις το smartphone θα μπορεί να παραμένει ξεκλείδωτο, εφόσον το επιλέξεις.

Η Google αποκαλεί την επόμενη έκδοση του Android ως “the biggest in Android history”. Και μάλλον έχει δίκιο, αφού προσθέτει πάνω από 5.000 νέα APIs. Μια πρώτη έκδοση του Android L θα είναι διαθέσιμη για τους προγραμματιστές από σήμερα. Η πλήρης και τελική έκδοση του αναμένεται να έρθει το φθινόπωρο.

android-l-notifications

Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται με τη μορφή καρτών και στην lock screen

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Μια Ματιά Στην Εμφάνιση Και Όχι Μόνο Του Android L”

  1. […] Μια Ματιά Στην Εμφάνιση Και Όχι Μόνο Του Android L […]

  2. […] Η Android Συσκευή Σου Μπορεί Να Αποκαλύπτει Τις Τοποθεσίες Που Έχεις Επισκεφτεί — Away.gr στο Μια Ματιά Στην Εμφάνιση Και Όχι Μόνο Του Android L […]

  3. […] Θυμήσου σχετικά: Μια ματιά στην εμφάνιση (και όχι μόνο) του Android L […]