Η Nest Της Google Εξαγοράζει Την Dropcam

dropcam

Πριν ακόμα κλείσει μισό χρόνο στην ομάδα της Google, η Nest προχωράει στην εξαγορά της Dropcam, μιας startup εταιρείας με έδρα το San Fransisco, βγάζοντας από τα ταμεία της το ποσό των $555 εκατομμυρίων.

Η Dropcam δραστηριοποείται στην αγορά της ασφάλειας, δημιουργώντας κάμερες παρακολούθησης για το σπίτι. Οι κάμερες αυτές στέλνουν το feed του βίντεο στο cloud, κι έτσι οι πελάτες της μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό από όπου κι αν βρίσκονται.

Όπως περιγράφει ο ιδρυτής της Nest Matt Rogers σε ένα άρθρο που έγραψε σχετικά, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν τα προϊόντα που θα καθορίσουν την μορφή που θα έχει το σπίτι του μέλλοντος:

Eventually, the plan is for us to work together to reinvent products that will help shape the future of the conscious home and bring our shared vision to more and more people around the world.

Μέχρι σήμερα τα προϊόντα που δημιουργεί η Nest είναι έξυπνοι θερμοστάτες και ανιχνευτές καπνού. Όπως φανταζόμαστε, οι κάμερες της Dropcam έχουν τη δυνατότητα να γίνουν τα "αυτιά" και τα "μάτια" της Nest σε αυτό το σπίτι του μέλλοντος.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.