Ένας 3D Εκτυπωτής Για Τον Καθένα

new-matter-mod-t-3d-printer

Μία από τις νέες καμπάνιες που έκαναν την εμφάνιση τους την Τετάρτη στο Indiegogo έχει θέσει ως στόχο να κάνει mainstream τους τρισδιάστατους εκτυπωτές. Και για να πούμε την αλήθεια δεν αποκλείεται να το πετύχει. Τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές η καμπάνια έχει συγκεντρώσει το 51% του απαιτούμενου ποσού, έχοντας ακόμα 34 ημέρες να υπολείπονται.

Ο MOD-t, όπως ονομάζεται ο τρισδιάστατος εκτυπωτής που βλέπεις παραπάνω, κατασκευάζεται από την New Matter, ένα startup με έδρα την Καλιφόρνια. Το βασικό χαρακτηριστικό που τον κάνει τόσο δημοφιλή είναι το πολύ χαμηλό του κόστος: μόλις $199 αν συμμετάσχεις στην καμπάνια. Αργότερα, όταν θα κυκλοφορήσει στην αγορά, θα κοστίζει $249 που και πάλι είναι κατά πολύ λιγότερα από τα $1.375 που πρέπει να δώσεις για να αποκτήσεις τον Replicator Mini της MarkerBot. Ο Steve Schell, CTO της New Matter, εξηγεί γιατί είναι τόσο φθηνός:

In order to create the low-cost hardware, we invented a new mechanism that drives two of the three axes of the machine. Pinion rods drive the build plate, and this unique mechanism has cost advantage because it makes for fewer overall parts. We’ve designed this for high-volume manufacturing and prepared to invest in tooling and injection molding to drive cost down.

Σύμφωνα με την εταιρεία που τον κατασκευάζει οι κάτοχοι του εκτυπωτή αυτού θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μια πληθώρα αντικειμένων για να δημιουργήσουν. Παράλληλα, λόγω του μινιμαλιστικού σχεδιασμού του δεν θα είναι καθόλου πρόβλημα να τον τοποθετήσεις σε κοινή θέα μέσα στο σπίτι.

Οι πρώτοι MOD-t τρισδιάστατοι εκτυπωτές θα είναι έτοιμοι στις αρχές του 2015. Για να αποκτήσεις τον δικό σου, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στην καμπάνια που τρέχει εδώ.

[via, via]

Σχολιάστε >
53 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.