Αρχίζουν Οι Κλινικές Δοκιμές Αναστολής Της Ζωής Σε Ανθρώπους

suspended-animation

Να και κάτι που μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Μέσα στο επόμενο διάστημα οι χειρούργοι του UPMC Presbyterian Hospital στο Pittsburgh της Pennsylvania θα αρχίσουν να εφαρμόζουν σε τραυματίες μια επαναστατική τεχνική ψύξης του ανθρώπινου σώματος που αν αποδειχθεί επιτυχημένη, θα σώσει πολλές ζωές.

Η συγκεκριμένη τεχνική αναπτύχθηκε από τον Dr Peter Rhee, ο οποίος μαζί με μερικούς ακόμα συναδέλφους του δημοσίευσε στις αρχές του 2002 το αντίστοιχο επιστημονικό άρθρο.

Σε αυτό μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα που είχε η εφαρμογή της σε χοίρους. Αφότου επέφεραν σημαντικά τραύματα στις αρτηρίες τους, αντικατέστησαν το αίμα κάποιων από αυτούς με ένα ψυχρό αλατούχο διάλυμα ή διάλυμα καλίου. Αυτή η κίνηση με τη σειρά της προκάλεσε ταχεία υποθερμία και πρακτικά σταμάτησε σχεδόν όλες τις κυτταρικές δραστηριότητες στα σώματα των χοίρων.

Όπως αποδείχθηκε, οι χοίροι που έμειναν στην άκρη πέθαναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ αυτοί στους οποίους εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη τεχνική έζησαν σε ποσοστό που άγγιζε το 90%. Μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις, δεν παρατηρήθηκε καμία σωματική ή νοητική βλάβη στην δεύτερη ομάδα των χοίρων.

Πλέον όλα είναι έτοιμα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί ο ιδανικός τραυματίας: πρέπει να έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή μετά από κάποιο τραύμα, να μην ανταποκρίνεται στις προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν την λειτουργία της καρδιάς του και να έχει χάσει περίπου το 50% του αίματος του. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο συναντάει πάνω-κάτω μια τέτοια περίπτωση κάθε μήνα και το ποσοστό επιβίωσης αυτών των ασθενών βρίσκεται κάτω από το 7%. Σκεφτείτε λοιπόν πόσες ζωές θα μπορέσουν να σωθούν στο μέλλον.

[via, via]

Σχολιάστε >
13 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.