Το eBay Δέχθηκε Επίθεση, Μας Προτρέπει Να Αλλάξουμε Τους Κωδικούς

ebay

Κάθε ένας από τους περίπου 112 εκατομμύρια χρήστες του eBay θα κληθεί μέσα στις επόμενες ώρες να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης που έχει επιλέξει. Ο λόγος είναι πως κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου το eBay δέχθηκε μια κυβερνοεπίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν οι κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών του.

Πιο συγκεκριμένα οι επιτιθέμενοι απέκτησαν αρχικά τα στοιχεία πρόσβασης για έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων του eBay και χρησιμοποιώντας τα κατάφεραν να συνδεθούν στα συστήματα της εταιρείας. Από εκεί απέκτησαν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων που περιελάμβανε το ονοματεπώνυμο, τον κωδικό πρόσβασης σε κρυπτογραφημένη μορφή, τη διεύθυνση email, τη διεύθυνση οικίας, τον τηλεφωνικό αριθμό και την ημερομηνία γέννησης των χρηστών.

Το eBay ανακάλυψε το συγκεκριμένο συμβάν μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Προς το παρόν είναι άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους καθυστέρησε τόσο πολύ να ενημερώσει το κοινό.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, στην συγκεκριμένη βάση δεδομένων δεν περιλαμβάνεται καμιά πληροφορία που σχετίζεται με πιστωτικές κάρτες, αφού όλες πληροφορίες που σχετίζονται με τις πληρωμές είναι αποθηκευμένες σε μια διαφορετική βάση δεδομένων στο Paypal. Παράλληλα το eBay αναφέρει πως μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπίσει κάποια αύξηση σε ασυνήθιστες δραστηριότητες στους λογαριασμούς που διατηρούν οι χρήστες της υπηρεσίας.

Αρχίζοντας από σήμερα ένας προς ένας οι χρήστες της υπηρεσίας θα αρχίσουν να λαμβάνουν το αντίστοιχο ενημερωτικό email που τους παροτρύνει να αλλάξουν άμεσα τον κωδικό τους. Εσύ μπορείς να το κάνεις από τώρα, με μια επίσκεψη εδώ.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.