Ο Δημιουργός Του Google+ Vic Gundotra Φεύγει Από Την Google

vic-gundotra

Σχεδόν μετά από 8 χρόνια παρουσίας στην Google, ο Vic Gundotra ανακοίνωσε χθες την απόφαση του να αποχωρήσει. Πέρα από ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της εταιρείας, ο Gundotra είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το Google I/O και το Google+.

Μετά από αυτή την αποχώρηση, νέος επικεφαλής του Google+ γίνεται ο Dave Besbris, ο οποίος εργάζεται στην Google από το 2008. Μέχρι πρόσφατα είχε τον ρόλο του VP of Engineering στην εταιρεία.

Θυμήσου ακόμαΟ Hugo Barra Αφήνει Τη Google Για Την Xiaomi

Η ανακοίνωση του Vic Gundotra ήρθε μέσα από μια συγκινητική δημοσίευση στο Google+, όπου μεταξύ άλλων εκθείασε τους συναδέρφους του καθώς και τους ανθρώπους που ίδρυσαν την Google:

I have been incredibly fortunate to work with the amazing people of Google. I don't believe there is a more talented and passionate collection of people anywhere else. And I'm overwhelmed when I think about the leadership of +Larry Page and what he empowered me to do while at Google.

Ο Vic Gundotra δεν έκανε κάποια αναφορά στους λόγους που φεύγει ή το που σχεδιάζει να πάει, όμως αφηγήθηκε μια ιστορία για τον θάνατο ενός προσώπου από την εκτεταμένη οικογένεια του, ο οποίος τον έκανε να ξανασκεφτεί τις προτεραιότητες που έχει θέσει στη ζωή του:

Since then I've thought a lot about how similar this is to our life's endeavors. We pour our heart and soul into our work and it becomes something we love and cherish.

Η αμέσως επόμενη λογική ερώτηση είναι τι θα συμβεί με το Google+. Η Alexia Tsotsis και ο Matthew Panzarino από το TechCrunch αναφέρουν πως σύμφωνα με πολλαπλές πηγές, το Google+ από ένα προϊόν εξελίσσεται σε μια πλατφόρμα. Κι αυτό γιατί η Google έχει αποφασίσει να αναδιοργανώσει τις ομάδες που το απαρτίζουν. Η αρχή θα γίνει με τους ανθρώπους που αναπτύσσουν τα Hangouts και τα Photos, οι οποίοι θα συνεχίσουν να εργάζονται στο Android.

Μια ακόμα αλλαγή που έρχεται και θα χαροποιήσει πολλούς έχει να κάνει με την αναγκαστική ενσωμάτωση του Google+ στα άλλα προϊόντα της Google. Με τελευταίο παράδειγμα αυτό του YouTube, οι χρήστες δεν έδειχναν χαρούμενοι με αυτές τις αποφάσεις. Όπως υποστηρίζουν πηγές μέσα από την εταιρεία, η πολιτική αυτή δεν θα είναι "απαραίτητη" στο μέλλον.

Δες επίσηςΣε Αυτό Το Γκαράζ Γεννήθηκε Η Google

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.