Για Πρώτη Φορά Στην Ελλάδα Το Ethos Sustainability Forum 2014

ethos-sustainability-forum-awards-2014

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο πολυχώρος The HUB Events θα φιλοξενήσει την ερχόμενη Τρίτη το Ethos Sustainability Forum 2014, οι συμμετέχοντες του οποίου θα λάβουν μέρος σε μια δημιουργική ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μέσα από πρωτότυπα συνέδρια όπως co-creation workshops, uncoferences και debates. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα Ethos Sustainability Awards, μέσα από τα οποία θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό θέματα όπως η Εταιρική Ευθύνη, η Καινοτομία Επιχειρησιακών Μοντέλων, η Κοινωνική Καινοτομία και οι Έξυπνες Πόλεις.

Τι ακριβώς περιλαμβάνεται στο Ethos Sustainability Forum;

Τα co-creation workshops θα λειτουργήσουν ως πείραμα στα πλαίσια των οποίων υιοθετούνται έγκυρες μεθοδολογίες συνεργατικού σχεδιασμού. Εκεί οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σκεφτούν καινοτόμες ή και ριζοσπαστικές λύσεις, να τις θέσουν σε εφαρμογή, να τις τεκμηριώσουν και τέλος να εφαρμόσουν όσα αποκόμισαν.

Κατά τη διάρκεια των uncoference sessions οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεση τους 5 λεπτά προκειμένου να εμπνευστούν, να εξετάσουν και να δοκιμάσουν μια βιώσιμη, πρωτότυπη ιδέα ή σχέδια, να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες. Όλα αυτά γύρω από κεντρικό θεματικό άξονα τις έννοιες: sustainability, collaborative & sharing economy και innovation. Η θεματολογία στο συγκεκριμένο κομμάτι διαμορφώνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αφού δεν είναι προκαθορισμένοι από τους διοργανωτές.

Τέλος, το συνεργατικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί έχει ως στόχο να αναδείξει στην πράξη τις βέλτιστες στρατηγικές για την επίτευξη ενός σκοπού: την εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας (ίσως και ανάμεσα σε ομάδες), την ανάληψη πρωτοβουλιών, την ανάπτυξη πρωτότυπων πρακτικών λύσεων και τον αποτελεσματικό καταμερισμό εργασιών.

Ποιοι είναι οι φιναλίστ των βραβείων;

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα Ethos Sustainability Awards. Οι νικητές θα προκύψουν από μια κριτική επιτροπή, την οποία στελεχώνουν οι Αντώνης Γκόρτζης (Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής), Παύλος Ευμορφίδης (Ιδρυτής και Πρόεδρος της COCO-MAT), Πέτρος Κόκκαλης (Αντιπρόεδρος στο Ίδρυμα Κόκκαλη), Δημήτρης Μπουραντάς (Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιάννης Πολίτης (Δημοσιογράφος και Πολιτικός Αναλυτής), Γιάννης Τροχόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και Μπέττυ Τσακαρέστου (Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Ακολουθούν τα βραβεία καθώς και οι τρεις φιναλίστ για το καθένα:

  • Ethos Sustainability Award
    Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., ΟΤΕ - COSMOTE, Diageo Hellas Α.Ε.
  • Καλύτερης Καμπάνιας ΕΚΕ
    WIND Ελλάς, Novartis, Glaxosmithkline
  • Κοινωνικής Επιχειρηματικής Καινοτομίας & Βιώσιμων Λύσεων
    Metlife Alico, ΔΕΗ Α.Ε., Gaea Products S.A.
  • Μακροχρόνιας Συνεργασίας & Ενασχόλησης με την ΕΚΕ
    COSMOTE, INTERAMERICAN, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
  • Περιβάλλον & Βιώσιμες Πόλεις
    VIVECHROM, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ADVOCATE-B/M), ΟΤΕ-COSMOTE

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ethos Media. Περισσότερα για αυτή μπορείς να μάθεις στο ethos-sustainabilityforum.gr.

ethos-sustainability-forum-awards-2014-invitation

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.