Η Εξαγορά Της Nokia Από Την Microsoft Ολοκληρώνεται Την Παρασκευή

nokia-windows-phone-device

Οκτώ περίπου μήνες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, η Microsoft ανακοίνωσε πως η εξαγορά της Nokia Devices & Services αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 25 Απριλίου.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό blog post της εταιρείας, η τελική συμφωνία περιλαμβάνει κάποιες τροποποιήσεις. Η Microsoft θα διαχειρίζεται τα nokia.com και την παρουσία της Nokia στα social media για τον επόμενο ένα χρόνο και παράλληλα δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση της μονάδας παραγωγής της φιλανδικής εταιρείας που βρίσκεται στην Νότιο Κορέα.

Η συμφωνία είχε πάρει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Microsoft υπολόγιζε πως οι υπόλοιπες κυβερνήσεις θα έδιναν το “ok” μέχρι τον Μάρτιο, όμως λόγω των καθυστερήσεων φτάσαμε στα τέλη του Απριλίου.

[image via]

Σχολιάστε >
28 σχόλια
|
Κατηγορίες:

28 απαντήσεις στο “Η Εξαγορά Της Nokia Από Την Microsoft Ολοκληρώνεται Την Παρασκευή”

  1. […] Πριν από λίγους μήνες η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia, βγάζοντας από τα ταμεία της κάτι παραπάνω από $7,2 δις. Σήμερα το Bloomberg υποστηρίζει πως η Microsoft σχεδιάζει να απολύσει μερικές χιλιάδες υπαλλήλους, μια απόφαση που μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και μέσα στην ερχόμενη βδομάδα. […]

  2. […] Από την περασμένη άνοιξη που ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Nokia από την Microsoft, η αμερικάνικη εταιρεία συνέχισε να χρησιμοποιεί το brand της “Nokia”. Αυτό αναμεένται να αλλάξει πολύ σύντομα, αφού σύμφωνα με το The Verge, το “Microsoft Lumia” θα αντικαταστήσει το “Nokia”. […]